Русия: САЩ използват терористи, за да свалят Башар Асад

Петък, 21 Септември 2018 11:21 Написана от  Публикувана в Политика

Съединените американски щати не са се отказали от използването на терористи за свалянето на режима на Башар Асад в Сирия, обявиха от руското външно министерство, предадоха руските медии.

 

Руските дипломати посочиха, че американците бяха и все още са готови да използват когото и да е, дори терористични фракции, за да свалят правителството на Башар Асад. Москва е най-близкият съюзник на правителствените сили, които управляват страната. Тя е в гражданска война от 2011 година насам.

Руското дипломатическо ведомство е в недоумение как американското общество наблюдава съюза с терористите, въпреки че според законите на САЩ всякаква подкрепа на тероризма е сериозно престъпление. Ситуацията в Сирия продължава да е напрегната заради готвената офанзива на правителствените сили, подкрепяни от Русия и Иран, в провинция Идлиб. Турция и Русия временно се споразумяха да няма операция, но няма гаранции, че такава няма да се състои в бъдеще.

Турция също обвинява САЩ в подкрепа на терористите, визирайки въоръжените сирийски крила на Кюрдската работническа партия (ПКК), която е обявена за терористична организация. Американците твърдят, че въоръжават кюрдските бойни милиции, за да елиминират по този начин джихадистката групировка „Ислямска държава“. Доналд Тръмп заяви, че победа над джихадистите е цел номер едно на американската армия.

Оставете коментар