Немското правителство оцеля: Меркел и Зеехофер се разбраха

Вторник, 03 Юли 2018 08:49 Написана от  Публикувана в Политика

Германският канцлер Ангела Меркел и вътрешният министър Хорст Зеехофер постигнаха в последния момент споразумение в спора за миграционната политика, който заплашваше стабилността на правителството, съобщи ДПА, като се позовава на източници от управляващата коалиция.

 

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер заяви, че остава на поста си и потвърди постигането на споразумение с канцлера Ангела Меркел в спора за миграционната политика. Към настоящия момент параметрите на постигнатата сделка все още са неясни, но вече се разбра, че лидерите на двете сестрински партии са се договорили за създаването на транзитни центрове на германско-австрийската граница. В тях ще бъдат настанявани мигрантите, които вече са регистрирани в други държави от Европейския съюз. Ройтерс цитира данни, според които Германия ще забрани на мигранти, които вече са регистрирани в друга държава, да влизат в страната.

Четири часа продължи срещата за компромис в германското правителство. Канцлерът Ангела Меркел и вътрешният министър Хорст Зеехофер отново преговаряха по темата имиграция.

Министърът предложи да напусне и постави под въпрос стабилността на правителството. Но по всичко личи, че собствената му партия предпочита да вземе страната на Меркел.
Материалът е препечатан от "Правен свят"

Оставете коментар