Доналд Тръмп премахна месеца на еднополовите двойки

Петък, 08 Юни 2018 15:21 Написана от  Публикувана в Политика

Години след като предходният американски президент Барак Обама призна юни за месец на еднополовите двойки, неговият наследник Доналд Тръмп официално отрече и премахна тази традиция, съобщи американското онлайн издание Newsweek.

 

В последния ден на месец май, президентът Тръмп обяви пет акцента с културно съдържание, избирайки през юни да бъдат чествани Карибско-Американското наследство, Афро-Американската музика, притежанието на дом, откритите пространства и океанът.

Празникът на издигнатите в култ по времето на Барак Хюсеин Обама ЛГБТ хора обаче не фигурира в изготвения от Тръмп календар.

Вследствие на това голяма част от адвокатите на ЛГБТ обществото, както и бивши членове на администрацията на президента Обама се обявиха в социалните мрежи против решението на настоящия американски държавен глава и отправиха сериозни критики към липсата на признание от страна на Доналд Тръмп.

В българския контекст въпросът е дали американският посланик в София ще последва примера на президента на своята страна и зададените от неговата администрация приоритети, или ще продължи да изпълнява очакванията на ЛГБТ обществото.

Оставете коментар