Доналд Тръмп обяви, че смята да изпрати Националната гвардия на южната граница на САЩ

Сряда, 04 Април 2018 16:07 Написана от  Публикувана в Политика

Във вторник от Белия дом съобщиха, че президентът Доналд Тръпм планира да разположи Националната гвардия на южната граница, за да се бори с "нарастващата заплаха от нелегални имигранти, наркотици и престъпност от Централна Америка".

Съобщението идва, след като три дни поред Тръмп предупреждава за големите рискове от неконтролираната имиграция, съобщава New York Times.
Съветниците на президента съобщиха в понеделник, че той подготвя нов закон, целящ да спре мигрантите и търсещите убежище, в това число и деца без придружители, които се опитват да влязат в САЩ. Предложението от вторник за изпращане на армията по границата е изненадало дори и съветниците му, отбелязва изданието. В изявление пред медиите Тръмп описа действащите в САЩ закони срещу имиграцията като "неефективни" и призова за милитаризиране на граничната зона с Мексико, за да се спре наплива на мигранти от Централна Америка, които се канят да я прекосят.
"Имаме ужасни, ужасни и много несигурни закони в САЩ", заяви Тръмп. "Подготвяме се армията да подсигури границата между Съединените щати и Мексико".
Въпреки сериозните мерки, които Доналд Тръмп смята да предприеме, статистиката не показва нуждата от тях. През миналата година броят на нелегално прекосилите границата е бил най - ниския от 1971 насам.

Оставете коментар