Държавната администрация на САЩ ще спре работа

Петък, 09 Февруари 2018 11:54 Написана от  Публикувана в Политика

Държавната администрация на САЩ се готви да спре работа за втори път, след като Конгресът не успя да гласува навреме новия бюджет. Текстовете минаха през Сената с огромни трудности, а републиканецът Ранд Пол отправи остри критики в последния момент.

Сега предстои още по трудното гласуване за бюджета, в който са предвидени 300 млрд. долара повече за отбрана и държавни програми за здравеопазване, инфраструктура и борба с епидемията от наркотична зависимост.
Надеждите са, че све пак бюджетът ще очаква подписа на Доналд Тръмп преди началото на работния ден.
Ако това не стане, вероятно голяма част от държавните служители днес ще работят на половин работен ден, за да не бъдат рязко „отрязани” ключови за гражданите услуги.

Критиките към предложената сметка идват не само от демократите, но и от фискалните консерватори сред републиканците, които виждат в бюджета завръщане към големите дефицити от времето на Барак Обама. Традиционната опозиция пък е силно против липсата на ясни решения по въпроса за имигрантите, влезли нелегално в САЩ като деца. Президентът Доналд Тръмп вече заяви, че не поддържа дадените от предшественика си гаранции за оставането им.

Оставете коментар