Пакистан преустанови сътрудничеството със САЩ в областта на отбраната и разузнаването

Сряда, 10 Януари 2018 12:00 Написана от  Публикувана в Политика

Пакистан преустанови сътрудничеството със САЩ в областта на отбраната и разузнаването. Това съобщи днес министърът на отбраната на страната Хуран Дастгир Хан, а решението идва, след като Вашингтон обяви, че замразява финансовата помощ за Исламабад, съобщава ТАСС.


"Съществува широка сфера на сътрудничество по линия на разузнаването и отбраната, която ние преустановихме", заяви министърът в сряда. "Дошло е време за откровен диалог между Пакистан и САЩ", коментира още Хан.
Миналата седмица Държавният департамент на САЩ съобщи, че е взето решение да се прекрати предоставянето на помощи за Пакистан в сферата на сигурността, докато властите в Исламабад не предприемат решителни мерки против терористичните организации, в това число афганистанското движение "Талибан" и пакистанската "Мрежа Хаккани". Патрик Еванс - представителят на Управлението за военно сътрудничество на Пентагона, обяви, че САЩ са замразили най - малко 900 милиона долара, предназначени за провеждане на антитерористични операции в Пакистан.

Оставете коментар