Представителите на Великобритания и ЕС отново сядат на масата за преговори

Понеделник, 28 Август 2017 15:15 Написана от  Публикувана в Политика

Разговорите за Брекзит ще бъдат подновени в Брюксел, като преговарящите от страна на Великобритания настояват ЕС да покаже "гъвкавост и въображение", пише BBC.  

Дейдив Дейвис, който отговаря за излизането на страната от съюза, иска да разшири преговорите и до въпросите с търговията. Представителите на Брюксел обаче настояват фокусът да се задържи върху правата на гражданите на Острова, границата с Ирландия и "сметката за развода". И двете страни са категорични, че все още няма изгледи за пробив в третия кръг от преговорите.

ЕС обвинява Великобритания, че третира границата с Ирландия с "магическо мислене", докато страната твърди, че финансовите изисквания към нея са твърде голям натиск.
На този фон се очаква Дейвид Дейвис да обяви, че основната цел на Кралството остава да се осигури "взаимно изгодно" споразумение, което да е работещо за хората и фирмите в цяла Европа.
"Техническите разговори" от тази седмица се очаква да се съсредоточат върху документите , в които британското правителство изложи визията си за целия процес на Брекзит.

Оставете коментар