Медведев за новите санкции: Няма надежда за подобряване на отношенията със САЩ

Четвъртък, 03 Август 2017 10:48 Написана от  Публикувана в Политика

Руският министър - председател Дмитрий Медведев заяви, че новите санкции, наложени от САЩ, са равносилни на обявяването на търговска война на Москва. Той каза още, че мерките, разписани от президента Доналд Тръмп демонстрират пълното му безсилие като държавен глава,

а е бил и унижен от Конгреса.
Санкциите имат за цел да накажат Русия за предполагаемата ѝ намеса в изборите за президент на САЩ през 2016 година. Тръмп обяви, че Конгресът надхвърля правомощията си, но разписа закона, отбелязвайки, че в него има "огромни недостатъци". С новите санкциите се слагат лимити на средствата, които американски граждани могат да влагат в руски енергийни проекти, създават се и препятствия пред американските компании, които искат да правят бизнес с Русия.
В новия закон се налагат санкции и на Иран и Северна Корея. Иран вече отговори, че новите санкции нарушават сделката за ядреното оръжие и ще отговори "подобаващо". Властите в Пхенян все още не са излезли с официална позиция.
В сряда на собствената си Фейсбук страница Дмитрий Медведев написа, че новият пакет санкции "слага край на надеждата за подобряване на отношенията с новата администрация в Белия дом".

Оставете коментар