Санкциите на Евросъюза срещу Русия се удължават с още 6 месеца. Това решение бе взето на среща на върха, проведена в Брюксел. „С абсолютно мнозинство, без нито един против се приемат решенията за санкциите”, заяви премиерът Бойко Борисов, Цитиран от Нова ТВ. И допълни:

Гласуват вот на недоверие срещу Тереза Мей

Сряда, 12 Декември 2018 11:20 Написана от

Британският парламент ще гласува вот на недоверие срещу премиера Тереза Мей. Това заяви председателят на Консервативната партия Греъм Брейди. Вотът на членовете ще се проведе привечер и резултатите от него ще бъдат обявени възможно най - скоро.

Украйна прекратява договора за приятелство с Русия. Законът ще влезе в сила в сряда, когато ще бъде и обнародван във вестника на Върховната Рада "Гласът на Украйна". "Прекратяването на споразумението освобождава Украйна от всякакви задължения за неговото изпълнение и не засяга правата,

Европейската комисия напълно подкрепя България и Румъния за присъединяването им към Шенгенското пространство. Тази позиция беше заявена за пореден път по време на дебатите в Европейския парламент по този въпрос, съобщи БТВ.

Правителствата на страните - членки на ЕС, които отказват да приемат мигранти, да плащат, за да бъдта освободени от системата за подялба на новопристигналите сред държавите в Съюза. Това предлагат Франция и Германия в опит да решат ожесточените спорове около миграцията.

Британският парламент стана свидетел на безпрецедентно събитие, след като шест партии поискаха от председателя на Камарата на общините Джон Бъркоу да стартира процедура за дисциплинарно наказание на генералния прокурор Джефри Кокс, съветник на правителството по правни въпроси,

Положението в Азовско море представлява интерес за Запада единствено като причина за засилване на санкциите срещу Русия. Това заяви заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Григорий Карасин в интервю за вестник „Коммерсант“, предава TACC.

С ежемесечния пакет от решения във връзка с нарушения от страна на държавите членки Европейската комисия (ЕК) предприема правни действия срещу държавите членки, които не изпълняват своите задължения, произтичащи от правото на ЕС.

Служителка на Белия дом се опита да вземе микрофона на кореспондент на CNN заради неудобен въпрос към президента Доналд Тръмп. На пресконференция Джим Акоста запита президента за кервана с мигранти от Латинска Америка, който се придвижва към южната граница на САЩ.

Русия не е изпълнила условията, поставени от САЩ след отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал в Обединеното кралство, и може да й бъдат наложени нови американски санкции. Това обяви във Вашингтон говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт,