Президентът на Швейцария Дорис Лойтхард обяви, че страната е готова да поеме ролята на медиатор, за да помогне да се разреши кризата със Северна Корея, съобщава The Independent.

Русия затваря консулството си в Сан Франциско

Петък, 01 Септември 2017 11:14 Написана от

САЩ наредиха на Русия да затвори консулството си в Сан Франциско, както и сгради в Ню Йорк и Вашингтон, където се провеждат търговски мисии, съобщи Ройтерс. 

Разговорите за Брекзит ще бъдат подновени в Брюксел, като преговарящите от страна на Великобритания настояват ЕС да покаже "гъвкавост и въображение", пише BBC.  

Кандидатът за канцлер на Германия от Социалдемократическата партия (СДП) Мартин Шулц заяви, че ще поиска от територията на страната да бъде изнесено американското ядрено оръжие. 

Северна Корея осъди остро новите санкции на ООН

Понеделник, 07 Август 2017 10:38 Написана от

В понеделник Северна Корея осъди остро новите санкции, наложени ѝ от ООН заради ядрената програма. Властите в страната обаче са категорични, че няма да преговарят, докато стои заплахата от САЩ.

Руският министър - председател Дмитрий Медведев заяви, че новите санкции, наложени от САЩ, са равносилни на обявяването на търговска война на Москва. Той каза още, че мерките, разписани от президента Доналд Тръмп демонстрират пълното му безсилие като държавен глава,

На този етап отношенията между САЩ и Русия са заплашени от влошаване. Това заяви във вторник американският държавен секретар Рекс Тилърсън.
"Както посочих по време на първото си посещение в Москва и срещи с президента (Владимир) Путин в Кремъл, и след това,

Страните - членки на ЕС имат време до полунощ да се включат в състезанието да предоставят нов дом на две агенции, които ще бъдат преместени от Великобритания след Брекзит.

755 американски дипломати ще напуснат Русия

Понеделник, 31 Юли 2017 10:41 Написана от

Броят на американските дипломати в Русия ще бъде намален със 755 души. По този начин броят им ще се изравни с този на руските представители в САЩ.

Москва гони американски дипломати

Петък, 28 Юли 2017 14:11 Написана от

Русия отговори с контрамерки на новите санкции, наложени ѝ от Вашингтон.  До 1 - ви септември дипломатическите представители на САЩ в Москва ще бъдат намалени до 455 души - толкова, колкото има Русия зад океана. Това става ясно от съобщение на външното министерство на федерацията,