Комисията по околната среда на Европейския парламент гласува „за” забраната на употребата на пластмасови изделия за еднократна употреба в Европейския съюз от 2021 г., съобщиха от представителството на Европейския парламент у нас.

От 1 - ви януари в Албания се затварят всички казина и букмейкърски пунктове, разположени в жилищните райони. Това обяви правителството на страната, предупреждавайки тези, които решат да хитруват, местейки бизнеса в онлайн форми.

Глоба от 300 до 2000 евро ще бъде налагана на тези, които не стават при изпълнение на химна на Черна гора. Това предвижда проект за изменения в закона за държавните символи и Деня на държавността, който бе одобрен от правителството на страната.

В познат и в България стил, румънският премиер Виорика Дънчила разкритикува Механизма за сътрудничество и проверка (МСП), който Европейската комисия наложи като на Румъния, така и на България – заради явното изоставане що се отнася до правосъдието и съдебната реформа.

ЕК дава Полша на съда на ЕС

Вторник, 25 Септември 2018 09:05 Написана от

Европейската комисия реши да предяви иск срещу Полша пред Съда на ЕС заради нарушения на принципа на независимост на съдебната власт, произтичащи от новия полски закон за Върховния съд, и да поиска от Съда да разпореди временни мерки, които да се прилагат,

Съединените американски щати не са се отказали от използването на терористи за свалянето на режима на Башар Асад в Сирия, обявиха от руското външно министерство, предадоха руските медии.

Изграждане на стена в Сахара за спиране на мигрантския поток е препоръчал американският президент Доналд Тръмп. Това заяви испанският външен министър Жозеп Бюрел,който е и бивш председател на Европарламента. Той самият обаче не е съгласен със "стратегията".

Британският премиер Тереза Мей призова европейските лидери да се фокусират върху постигане на сделка за Брекзит в близките два месеца, заявявайки, че преговорите няма да бъдат удължавани.

Посланикът на Холандия в Руската федерация Рене Джонс - Бос е била привикана в Министерство на външните работи във връзка с "продължаващата антируска кампания по раздухване на "шипономания".

Кандидатът на Тръмп за Върховния съд обвинен в опит за изнасилване преди повече от 30 години. Брет Кавано, който през юли беше номиниран от президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп за член на Върховния съд, беше обвинен в опит за изнасилване от началото на 80-те