Владимир Путин и Башар Асад се срещнаха в Сочи

Вторник, 21 Ноември 2017 09:06 Написана от

Руският държавен глава Владимир Путин и сирийският му колега Башар Асад са провели среща в черноморския курорт Сочи. Асад е бил на работно посещение в Русия, се казва в официално съобщение на Кремъл.

САЩ вдигат забраната за внос на слонова кост

Четвъртък, 16 Ноември 2017 11:56 Написана от

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп обяви, че ще издаде разрешение за вноса на слонова кост от Замбия и Зимбабве, отменяйки забраната за търговия, издадена от Барак Обама през 2014 година.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че има "чудесни отношения" с филипинския си колега Родриго Дутерте, след като двамата се срещнаха в Манила.

Русия и САЩ не са постигнали съгласие за провеждане на срещу между президентите Владимир Путин и Доналд Тръмп. Това бе съобщено от американския държавен секретар Рекс Тилърсън, пише AFP.

Владимир Путин и Доналд Тръмп ще се срещнат в петък

Четвъртък, 09 Ноември 2017 09:57 Написана от

Президентите на САЩ и Руската федерация Доналд Тръмп и Владимир Путин ще се срещнат в петък във Виетнам. Това съобщава помощникът на руския държавен глава Юрий Ушаков, цитиран от ТАСС.

Фактите сочат вътрешна намеса в делото за взлома в сървърите на Демократическата партия на САЩ. В същото време няма никакви доказателства за намеса на Русия в изборите. Това заяви външният министър на федерацията Сергей Лаврое, съобщава ТАСС.

Американският президент Доналд Тръмп отправи остро предупреждение към Северна Корея в обръщение пред парлам

Твърденията на САЩ за руска хакерска намеса в изборите за президент са абсурдни.  Това заяви вицепремиерът на страната Дмитрий Рогозин, съобщава РИА Новости.

Започва поредният кръг от мирните преговори за Сирия

Понеделник, 30 Октомври 2017 08:46 Написана от

В столицата на Казахстан Астана започва седми пореден кръг от мирните преговори за Сирия.  Представители на Русия, Турция и Иран ще седнат на масата за преговори, за да обсъдят укрепване на примирието, пускането на заложници и пленници, както и други належащи за страната въпроси.

В петък властите в Каталуня трябва да решат ще обявят ли едностранно независимост от Испания, пише Euronews.  Както стана ясно, лидерът на областта Карлес Пучдемон остави членовете на местния парламент да вземат окончателното решение вместо него.