Седмица, след като в телевизионно интервю македонският премиер Зоран Заев заяви, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско и така предизвика сериозна полемика както в родината си, така и у нас, македонският премиер се извини на България.

Външният министър на Руската Федерация Сергей Лавров ще посети Анкара на 13 - ти и 14 - ти август, където ще вземе участие в заседание на посланиците и постоянните представители на Турция. Това съобщи говорителката на МВнР на Русия Мария Захарова.

Правителството в Аржентина гласува против легализирането на абортите. Законопроектът беше одобрен от долната камара на парламента през юни, но сенаторите гласуваха против. 38 от тях са гласували "против" отстраняването на плода през първите 14 седмици на бременността,

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Италия Матео Салвини обяви война на мафиотските мрежи, които използват чужденци, за да работят "на черно" в селскостопанския сектор в страната. Това отбелязват местни медии, цитирани от "Фокус".

Саудитска Арабия експулсира посланика на Канада

Понеделник, 06 Август 2018 11:38 Написана от

Саудитска Арабия прекъсна дипломатически връзки с Канада. Причината е в изявление на външния министър Кристия Фрийланд, която написа в Twitter, че Отава е "силно разтревожена" от ареста на Самар Бадауи - сестра на хвърления в затвора саудитски блогър Раиф Бадауи.

Европейският съюз (EС) обяви траур във връзка с гибелта на десетки хора в Гърция по време на горските пожари. Знамената пред сградите на европейските институции в Брюксел са спуснати.

Американският президент Доналд Тръмп обмисля отнемането на достъпа до секретна информация на няколко бивши ръководители на служби за разузнаване. Това действие идва седмица след вълната от критики срещу срещата на Тръмп с руския президент Владимир Путин в Хелзики,

Министерството на външните работи на Сирия осъди евакуацията от страната на стотици членове на организацията „Белите каски“ и прехвърлянето им към съседни страни през територията на Израел, предаде AFP.

Напрежението между САЩ и Иран ескалира

Понеделник, 23 Юли 2018 10:32 Написана от

Напрежението между Иран и САЩ ескалира рязко, след като президентите на двете страни си размениха заплахи. "Никога не заплашвайте Съединените щати отново или ще понесете последици, каквито малцина в историята са понасяли някога преди”, написа Доналд Тръмп в Twitter.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поканил колегата си Владимир Путин във Вашингтон през есента. Това заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Тя не уточни къде точно ще се срещнат двамата държавни глави, но заяви, че подготовката на разговорите за организирането