Ердоган с остри критики към Австрия и Холандия

Понеделник, 23 Април 2018 13:39 Написана от

Турският президент Реджеп Ердоган критикува остро плановете на Австрия да забрани на нейна територия да се води предизборна кампания за свиканите през юни предсрочни избори в Турция. Страните, които "се опитват да подкопаят демократичната борба на страната,

ОЛАФ провежда разследване, свързано с работата на убития словашки журналист Ян Куциак. Информацията е официално потвърдена от Европейската комисия.

Бившият директор на ФБР Джеймс Коми заяви, че Доналд Тръмп е "морално непригоден, за да бъде президент" и третира жените като "парчета месо".
Коми даде първото си телевизионно интервю, след като бе уволнен от Тръмп миналата година. Бившият шеф на бюрото заяви пред ABC, че Тръмп лъже постоянно и може да е възпрепятствал правосъдието. Часове преди излъчването на интервюто президентът обвини Коми в "много лъжи".
В неделя вече Джеймс Коми заяви пред ABC, че не "се хваща на историята с ранните стадии на деменция на Тръмп".
"Не смята, че той е медицински непригоден да бъде президент. Мисля, че той е морално непригоден да бъде президент".
"Нашият президент трябва да предизвиква уважение и да се придържа към ценностите, които са в основата на тази страна. Най - важната - истината. Този президент не е способен да направи това", заяви Коми.
След като интервюто бе излъчено, от Републиканската партия разпространиха изявление, в което се казва, че турнето на бившия директор на ФБР за новата му книга показва, че "неговата истинска лоялност е насочена към самия него".
"Единственото нещо по - лошо от държанието на Коми е желанието му да каже каквото и да е, за да продаде книги", гласи още позицията на партията на Доналд Тръмп.

 

Във вторник от Белия дом съобщиха, че президентът Доналд Тръпм планира да разположи Националната гвардия на южната граница, за да се бори с "нарастващата заплаха от нелегални имигранти, наркотици и престъпност от Централна Америка".

В турската столица Анкара започна тристранната среща на върха между представители на Турция, Иран и Руската федерация. На срещата ще се търси решение на седемгодишния въоръжен конфликт в Сирия.

Владимир Путин се срещна с Реджеп Ердоган

Вторник, 03 Април 2018 10:11 Написана от

Руският президент Владимир Путин пристигна на официална визита в Турция. Във вторник Путин и колегата му Реджеп Ердоган ще присъстват заедно на официалния старт на строителството на първия блок на АЕЦ "Акую". Проектът получи и статут на стратегическа инвестиция,

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини мексиканските власти, че не правят нищо, за да спрат имиграцията страната. Това съобщава "Вашингтон Поуст".

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини мексиканските власти, че не правят нищо, за да спрат имиграцията страната. Това съобщава "Вашингтон Поуст".

Каталуня отново е в политическа криза, след като Жорди Санчес - избран за нов премиер, обяви, че се отказва да заеме поста.  Санчес беше арестуван миналата година след референдума, последван от опит на областта да обяви едностранно независимост.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп официално изпрати до Сената номинацията на Майк Помпео за поста държавен секретар. Бившият директор на ЦРУ ще заеме мястото на Рекс Тилърсън, който по - рано този месец беше отстранен от Държавния департамент, пише The Hill.