Зетят на испанския крал Иняки Урдангарин се е явил в затвора, където ще излежи наказанието си от 5 години и 10 месеца за злоупотреба с държавни средства.

„Правителството показа кураж като избра много трудна тема като Западните Балкани. Българското правителство показа характер, като пое тази много крехка тема. Но някой трябваше да започне”. Това заяви президентът Румен Радев на Пленарната среща

Автомобил се вряза в участници във велосипедно състезание в Белгия. Ранени са 19 души. Инцидентът станал в град Колфонтен. По неизвестни причини жената, управлявала автомобила, в който се намирали три деца, рязко завила към колоната приближаващи се колоездачи и се врязала в тях.

6,1 по Рихтер в Япония, има жертви

Понеделник, 18 Юни 2018 09:31

Мощен трус с магнитуд 6,1 по Рихтер е ударил Япония тази нощ. Загинали са поне трима души, а 40 са ранени. Епицентърът е бил в префектура Осака.
Земетресението предизвика хаос в железопътния транспорт и няколко пожара.

Упорството, с което председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов настоява срещу съдия Даниела Дончева, административен ръководител на Софийския апелативен съд (САС), да бъде образувано дисциплинарно производство, е довело да нарушаване на стандартите

8 месеца затвор получи от Златоградския районен съд 48-годишният шофьор на автобус, хванат с алкохол, преди да подкара автобус с ученици за екскурзия. Книжката му се отнема за 2 години. Съдът му наложи и глоба от 500 лв, съобщава още БТВ.

Депутатът от гръцката крайнодясна националистическа партия "Златна зора" Константинос Барбарусис поиска от "военното ръководство на страната" да арестува министър - председателя Алексис Ципрас и министъра на отбраната Панос Каменос, както и президента Прокопис Павлопулос,

Комисия "Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика" изрази становище за наличие на обоснована необходимост за откриване на процедура по чл. 194 от Закона за съдебната власт, за увеличаване на щатните бройки за длъжността "съдия" в Софийския районен съд, съобщиха от ВСС.

Страница 1 от 1617