14 години затвор за руснак, отсякъл с брадва китките на жена си

Четвъртък, 15 Ноември 2018 12:39 Написана от  Публикувана в Международно право

Серпуховският съд осъди на 14 години затвор при строг режим Дмитрий Грачов, който отсече китките на жена си Мария заради ревност. По-рано той беше лишен от родителски права над двете си деца. Прокуратурата настояваше за 17 години затвор, но съдът е отчел признаването на вина

от страна на Грачов и активната му помощ при следствието, предаде РИА Новости.

Мъжът бе обвинен в заплаха за убийство, умишлено причиняване на телесна повреда и две отвличания. Грачов призна вината си само в частта за телесната повреда. Трагичният инцидент се случи преди около година. Първоначално Грачов откарал жена си в гората, където заплашвал, че ще я убие, но после я пуснал. Жената се оплакала в полицията, но участъковият отказал да образува дело, позовавайки се на липса на доказателства. След няколко дни Грачов отново закарал Мария в гората, взел мобилния ѝ телефон и отсякъл китките ѝ с брадва. След това откарал жената в болница. По-късно полицаите откриват едната китка, която след 8-часова операция е присадена обратно. На другата си ръка Мария има протеза след операция, извършена в Германия.

В същия ден отишъл в полицията и дал показания. От следствието уточниха, че мъжът подготвял престъплението предварително - закупил брадва, бинт и йод. Срещу участъковия, отказал да образува наказателно дело, е заведен иск за небрежност.

 

Оставете коментар