Делото за ликвидацията на ЗК "Олимпик" продължава в Никозия

Петък, 02 Ноември 2018 09:18 Написана от  Публикувана в Международно право

Застрахователната компания „Олимпик” отново е в Окръжния съд в Никозия - днес е четвъртото заседание по иска за нейната несъстоятелност. „Олимпик” още не е обявенa в ликвидация и няма назначен от съда постоянен ликвидатор, тъй като в хода на съдебното дело,

което започна на 12 септември, двама кредитори на дружеството обявиха възражения срещу продължаването на процедурата за фалит, съобщи БНР.

Това са сравнително малката транспортна компания от Лимасол „Експрес-гараж“ ООД, която претендира за около 40 000 евро, и възразяващият като частно лице Никос Димитриу, чийто иск е на стойност от 390 000 евро за покриване на автомобилни щети след пожар. И двете възражения обаче се оказаха проблемни. Адвокатската кантора на транспортната фирма се отказа да представлява клиента си и той трябва да намери нов защитник до заседанието днес. Второто оспорване пък бе обявено на предишното съдебно заседание на 26 октомври, след изтичането на срока за подаване на възражения, и днес ще стане ясно решението по молбата на кредитора за влизане в започналата вече съдебна процедура.

Независимо кога ще бъде произнесено съдебното решение за обявяване на компанията в ликвидация, то влиза в сила със задна дата, от 10 август, когато бе подаден искът от кипърската Служба за контрол на застрахователните компании.

Оставете коментар