В Германия осъдиха майка за изнасилване и сексуално малтретиране на сина ѝ

Сряда, 08 Август 2018 09:20 Написана от  Публикувана в Международно право

В Германия - майка и нейният приятел бяха осъдени на дълги години затвор за изнасилване, сексуално малтретиране и насилствена проституция на сина й. Много служби и дори съдилища са държали семейството под око, без да разкрият мъченичеството на момчето.

Става въпрос за един от най-тежките случаи на насилие над деца във Федералната република.

В малкото градче Щауфен, в югозападната част на Германия, двамата са измъчвали детето. Предлагали са го онлайн за изнасилване срещу пари и пред включена камера. Минимум шестима мъже са пристигнали заради това от други части на Германия, Швейцария, Испания.

Катя Рават, представя момчето, което вече е на 10 години. То е настанено в пълна анонимност в приемно семейство. "Не мога да кажа, колко трудно е за него, защото той не коментира. Майката има особена роля. Той говори за всички извършители, но не и за майката. Затова предполагам, че това го натоварва емоционално", коментира адвокат Катя Рават.

Пропуски на ангажираните със защита на децата служби, полиция, съд също са част от случая. Ако те своевременно са обменяли информация помежду си, ако са говорили с момчето, а не с майка му, може би поне част от страданията му са щели да бъдат спестени.

Германските медии подхождат с изключително внимание и са изключили коментарната функция под информациите си за случая в интернет, съобщава БНТ.

Оставете коментар