Спорни съдебни решения позволиха на педофили да работят с деца в Австралия

Сряда, 04 Април 2018 11:56 Написана от  Публикувана в Международно право

Повече от дузина педофили, изнасилвачи и сексуални насилници са спечелили правото да работят с деца след серия от съдебни дела. Уважени от австралийски магистрати жалби са довели до отпадането на 12 забрани за работа с деца само за последните 5 години, пише Daily Mail.

Сред тези, спечелили съдебните дела, е мъж, хванат от полицията с полуголо момче в кола, 31 - годишен, блудствал с дъщерята на партньорката си и 22 - годишен мъж, изнасилил 13 - годишна. Единият от престъпниците е изнасилил жена след купон, а друг е бил заловен да мастурбира пред деца и жени в публична тоалетна.
директорка на организация за защита на децата коментира, че съдебните решения са "все едно да пуснеш дете в магазин за сладкиши ида оставиш всички буркани отворени".
В австралийския щат Виктория автоматично се забранява на хора, обвинени в престъпления като убийство, изнасилване и педофилия, да работят с деца. В изявление, разпространено до медиите, магистратите заявяват, че ролята им е "просто да приложат закона", след като през 2015 година Кралската комисия критикува проверките за престъпления, свързани с деца.

Оставете коментар