Четирима човекоядци се изправят пред съд в Южна Африка

Вторник, 22 Август 2017 12:19 Написана от  Публикувана в Международно право

Четирима мъже се изправят пред съд в Южна Африка по обвинение в канибализъм, пише BBC.  Арестът им е извършен, след като единият от тях се появил в полицейски участък и заявил, че е "изморен" да яде човешко месо.

При по - нататъшния разпит е представил на полицаите части от крак и ръка. В къща в КваЗулу - Натал униформените са открили и още части от човешки тела.

Четиримата мъже, двама от които са народни лечители, са били арестувани по обвинения в убийство и заговор за убийство. Полицейски говорител коментира пред BBC, че е възможно четиримата задържани, на възраст между 22 и 32 години, да са част от по - голяма "организация" на човекоядци.
Разследването все още е в ход, като в момента полицията разпитва роднините на изчезнали в района хора. Екип от криминолози идентифицират откритите останки, за да се изясни дали частите са от едно или повече тела.
Преди около месец в Дърбан, най - големият град в района, бе задържан мъж, носил човешка глава в раницата си. Смята се, че той е искал да я продаде на народен лечител.

Оставете коментар