Михаил Саакашвили е арестуван в Киев

Понеделник, 12 Февруари 2018 16:14 Написана от

Бившият грузински президент Михаил Саакашвили е бил арестуван в Киев. Това съобщава ТАСС, позовавайки се на говорителката му.
Той е бил задържан в ресторант, намиращ се в непосредствена близост до офиса на партията, заяви Татаня Баграновская.

Холандската Rabobank банка беше глобена с близо 370 милиона долара от американските власти, след като допуснала през нея да преминават милиони на мексикански наркотрафиканти.

Върховният съд на Малдивите нареди незабавното освобождаване на бившия президент на страната Мохамед Нашид и повторно разглеждане на делото срещу него и други опозиционни лидери.

Танер Килич - директор на турския клон на правозащитната организация "Амнести Интернешънъл", ще бъде освободен. Това реши истанбулски съд, цитиран от AFP.

Прокурори в Камбоджа са повдигнали обвинения на 10 чужденци за създаването на порнографски изображения, пише BBC.  Те са били арестувани миналия четвъртък, след като разпространили снимки на група хора, имитиращи секс, по време на парти във вила в Сием Реап

Адвокатите на основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж поискаха от лондонски съд да оттегли заповедта за ареста му с мотива, че вече е "изгубила целта си".

Полковник от турската армия получи 10 години затвор заради еднодоларова банкнота. Присъдата на Кямил Гюнлер - запасни полковник от жандармерията, е прочетена от Втори състав на съда за тежки престъпления.

В Унгария приемат "Закони за спиране на Сорос"

Четвъртък, 18 Януари 2018 10:21 Написана от

Правителството на Унгария представи предложения за изменения на редица закони, наречени "Закони за спиране на Сорос", предвиждащи сериозно данъчно облагане и глоби за местни неправителствени организации, подпомагащи нелегалната миграция и получаващи чуждестранно финансиране.

Тринадесет братя и сестри на възраст между 2 и 29 години са били държани от родителите си оковани във вериги, гладни и мръсни в град Перис на 100 км. източно от Лос Анджелис.

Бившият каталунски вицепремиер Ориол Жункерас остава в затвора. Това реши Върховният съд на Испания, съобщава AFP. Той е разследван за подклаждането на въстание и други престъпления заради участието му в обявения за нелегален референдум за независимост на Каталуня.