Белгийски съд призна за виновен единственият оцелял заподозрян за атентатите в Париж. Салах Абдеслам беше осъден заради участието си в престрелка с полицаи в Брюксел през 2016 година. Обвинението поиска по 20 години затвор за Абдеслам и другия обвиняем Софиен Аяри.

Властите в американския щат Алабама са екзекутирали 83 - годишен мъж, осъден за убийството на съдия и адвокат в бомбени атаки през 1989 година.
Уолтър Мууди е най - възрастният човек, екзекутиран в САЩ от 1976 година насам, когато Върховният съд на страната върна смъртното наказание.

Най - голямата австралийска банка е събирала такси от клиенти, за които е знаела, че са мъртви.  Представител на Общата банка на Австралия заяви по време на изслушване, че в един от случаите нейн служител е събирал такси от мъртъв човек повече от десетилетие.

Ново решение на Европейския съд притесни сериозно авиопревозвачите, тъй като може да ги принуди да изплащат компенсации за полети, закъснели или отменени заради стачки.

Френски съдия, занимаващ се със семейно право, реши да промени името на бебе, чийто родители искат да го кръстят Джихад, съобщава AFP.
Магистратът е намерил компромисен вариант със замяната на две гласни и от Джихад детето е прекръстено на Джахид.

В Западна Турция днес започна процес срещу американски пастор, намиращ се от година и половина в местен затвор, който е обвинен в "терористична дейност".

Повече от дузина педофили, изнасилвачи и сексуални насилници са спечелили правото да работят с деца след серия от съдебни дела. Уважени от австралийски магистрати жалби са довели до отпадането на 12 забрани за работа с деца само за последните 5 години, пише Daily Mail.

До 7 години затвор и 100 000 евро глоба грозят френски политик, който написал в социалната мрежа "Туитър", че празнува смъртта на полицай. Става дума за униформения, който се размени със заложник в супермаркета в град Треб и бе убит.

Скандалът "Cambridge Analytica", който вече създаде огромни неприятности на Фейсбук, вече има и съдебни последици. Американската комисия по търговията (FTC) вероятно вече е започнала собствено разследване на огромния скандал, касаещ личните данни на вероятно 50 милиона потребители.

Две сестри от Афганистан бяха депортирани от Австрия след решение на Съда на Европейския съюз.  Кадиджа и Зайнаб Джафари заедно с трите си деца пристигат в Австрия през 2016 година, но молбите им за убежище са отхвърлени.