Четирима души, подминали припаднал пенсионер в Германия, се изправят пред съда. Трагичният инцидент се е разиграл в Есен, във вестибюла на банка, където има разположени банкомати. Видеозаписи от охранителните камери показват как 83 - годишният мъж пада и си удря главата,

Турският съд реши, че петимата служители на опозиционния ежедневник „Кюмхюриет“, обвинени в „тероризъм“, ще останат под стража, предаде AFP. Съдът отхвърли призивите те да бъдат освободени по време на процеса, за който се смята, че е изпитание за свободата на словото и печата

Руснак, обвинен в членство в терористичната групировка "Ислямска държава", получи смъртна присъда. Наказанието е постановено от най - висшата съдебна институция на Ирак, съобщава ТАСС.

Мъж получи 3 години и 10 месеца затвор от турски съд заради нападение над млада жена, облечена в къси панталони.  Абдула Чакъроглу е арестуван и пускан на свобода два пъти, след което е задържан за трети път за нападението над жената, извършено в автобус на 12 септември 2016 година.

Германският съд за социални дела счита, че хора от ЕС, живеещи и търсещи работа в Германия, не могат да бъдат изключени трайно от системата за социално подпомагане. Това решение потвърждава по-ранно, от декември 2015 г., според което всеки гражданин на ЕС, дори и без работа,

Четирима мъже се изправят пред съд в Южна Африка по обвинение в канибализъм, пише BBC.  Арестът им е извършен, след като единият от тях се появил в полицейски участък и заявил, че е "изморен" да яде човешко месо.

Съдът в Мюнхен призна за невменяем 28-годишния Паул Х., който през май 2016 г. нападна с хладно оръжие хора на гарата в град Грифинг, федерална провинция Бавария, и разпореди той да бъде настанен за лечение в психиатрична клиника, предава Deutsche Welle.

Главната прокуратура в Диарбекир е приключила с разследването срещу бившия кмет на града Ферудин Челик и е изготвила обвинителния акт срещу него.  Той е обвинен за "създаване и ръководство на въоръжена терористична организация" , пише агенция ДХА.

Гръцки съд остави в ареста 24 - годишен мъж, обвинен, че е предизвикал умишлено 16 пожара в различни части на област Атика.  Полицията и противопожарните служби продължават да са във висока степен на готовност, след като във вторник в северозападната част на Атина избухна

Бившият руски министър на икономиката е подсъдим за получаване на подкуп от 2 милиона долара от "Роснефт".  Алексей Улюклаев е най - висшият представител на властта, арестуван по такова обвинение, при управлението на Владимир Путин.