Зетят на испанския крал Иняки Урдангарин се е явил в затвора, където ще излежи наказанието си от 5 години и 10 месеца за злоупотреба с държавни средства.

Над 100 000 поддръжници на румънското правителство се събраха в столицата Букурещ в неделя, облечени в бяло, за да протестират срещу злоупотребите, извършени от антикорупционните прокурори, начело с Лаура Кьовеши, предаде Асошиейтед прес.

За това, че е забавила изпълнението на правото на Съюза в областта на събирането и пречистването на градските отпадъчни води, Италия е осъдена да заплати еднократно платима сума от 25 милиона евро и имуществена санкция в размер на над 30 милиона евро за всяко шестмесечие забава,

Холивудският продуцент Харви Уайнстийн официално е обвинен в изнасилване и няколко случая на сексуални посегателства срещу две жени. По - рано днес той се е предал в полицията на Ню Йорк, съобщава BBC. Десетки жени заявиха, че са станали жертви на 66 - годишния продуцент,

Египетски военен съд даде 10 години затвор на журналист на свободна практика по обвинения в тероризъм. Исмаил Александрини правил репортажи за екстремизма в Синай, съобщава АП.

Белгийският джихадист, който заплашваше Европа с терористични актове в пропагандни клипове, получи смъртна присъда в Ирак. Наказанието заради членството му в "Ислямска държава" ще бъде изпълнено чрез обесване, съобщава AFP.

Прокуратурата в турския град Измир е издала заповед за ареста на 96 души в рамките на продължаващото разследване на опита за военен преврат от 2016 година. Анадолската агенция отбелязва, че повечето от тях са военни, които вече са били отстранени от служба.

Главният прокурор на щата Ню Йорд подаде оставка, след като бе обвинен във физическо насилие над жени. Разкритията бяха направени от списание "Ню Йоркър". Пред изданието 2 от четирите жени, с които Ерик Шнайдерман е имал връзки, разказват, че обвинителят често е бил пиян и ги е удрял.

Рускиня, убила мъжа си при самозащита, бе оправдана от съда. Експерти определят делото като важен прецедент в руската съдебна система.
Фаталният инцидент се е разиграл миналото лято в столицата Москва.

Белгийски съд призна за виновен единственият оцелял заподозрян за атентатите в Париж. Салах Абдеслам беше осъден заради участието си в престрелка с полицаи в Брюксел през 2016 година. Обвинението поиска по 20 години затвор за Абдеслам и другия обвиняем Софиен Аяри.