В Германия - майка и нейният приятел бяха осъдени на дълги години затвор за изнасилване, сексуално малтретиране и насилствена проституция на сина й. Много служби и дори съдилища са държали семейството под око, без да разкрият мъченичеството на момчето.

Френският парламент одобри окончателно законопроект, подпомагащ борбата със сексуалното насилие над непълнолетни, предаде АФП. Това се случва след два неотдавнашни случая, свързани със секс с 11-годишни момичета.

Предполагаем неонацист бе оправдан от германски съд за бомбената атака в Дюселдорф от 2000-та г., съобщава германският национален ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от "Фокус". Ралф Шпайс бе освободен от обвинения в опит за убийство на 12 души.

Франция забранява със закон употребата на мобилни телефони в училищата. Депутатите от двете камари на парламента се споразумяха по проектозакон, с който от септември използването на мобилни устройства в учебните заведения ще се наказва,

Европейската комисия решава дали да наложи рекордна глоба на Google. Според Брюксел системата Андроид нелоялно облагодетелства доминиращата позиция на популярната търсачка. Глобата може да достигне рекорден размер до 10% от годишните приходи на компанията,

Във Франция ще бъде създадена специална антитерористична прокуратура и нови органи за контрол върху радикални елементи. Това съобщи днес френският премиер Едуар Филип, докато представяше новия национален план за борба с тероризма, предадоха АП и ТАСС.

Общият съд на Европейския съюз излезе с важно решение, което се отнася до бъдещето развитие на ядрената енергетика в Общността. Общият съд на ЕС потвърждава решението, с което Европейската комисия одобрява помощите от Обединеното кралство в полза на ядрената централа

Германската неонацистка Беате Цшепе бе призната за виновна за 10 убийства в Германия и осъдена на доживотен затвор, предадоха световните агенции. Решението бе взето в края на дело, продължило пет години, съобщи dir.bg.

В унгарската столица Будапеща започва делото срещу Бела Ковач - евродепутат, обвинен в шпионаж. Обвиненията срещу Ковач за "шпионаж срещу институции на ЕС" и "шпионаж в полза на чужда държава" бяха повдигнати през декември 2017.

Лидерът на сектата "Върховната истина на Аум" Шоко Асхара и шестима от последователите му бяха екзекутирани в Япония днес.  Присъдите бяха изпълнени чрез обесване, а първи бе екзекутиран Асахара, чието истинско име е Чидзуо Мацамуто.