Бившият командир на босненските сърби Ратко Младич получи доживотен затвор, след като в сряда трибуналът в Хага го призна за виновен по обвинения в престъпления срещу човечеството, геноцид и военни престъпления.

Международният наказателен трибунал за бивша Югославия ще произнесе днес, 22 - ри ноември, присъдата срещу Ратко Младич - генерал на босненските сърби и една от ключовите фигури в Сребренското клане от 1995 година.

Американец, прекарал почти 46 години в затвора за престъпление, което не е извършил, е бил освободен след отмяна на присъдата, съобщава The Independent. "Аз простих. Аз прощавам, Господ е толкова добър", каза кротко за репортерите пред затвора в Луизиана Уилбърт Джоунс,

След като руската държавна телевизия RT бе задължена да се регистрира като "чуждестранен агент" в САЩ, в сряда Руската федерация прие идентичен закон .

Апелативният съд в Антверпен, Белгия е потвърдил присъдата срещу Скайп заради отказан достъп до съобщенията между двама потребители на приложението за комуникация.

Израелският министър - председател Бенямин Нетаняху е бил разпитван от полицията. Това се потвърждава в официално съобщение, в което се посочва, че разпитът на премиера е проведен в дома му в Йерусалим, съобщава РИА Новости.

Отстраненият от поста си председател на Женералитата в Барселона Карлес Пучдемон и още четирима министри на автономната област са призовани да се явят пред белгийски съд на 17 - ти ноември. Това съобщава AFP, позовавайки се на източник от съдебните срещи в Брюксел.

Египетска телевизионна водеща получи 3 години затвор, след като дискутира в ефир възможности за забременяване извън традицонен брак.
Доаа Салах, част от екипа на Ал - Нахар ТВ, попита зрителите дали са обмисляли възможност за секс преди брака и също предположи,

Четирима мъже и тийнейджър бяха осъдени в Австралия за подготвяне на атентат в Сидни, съобщава BBC.  Планът без разкрит от полицията с Нов Южен Уелс през 2014 година. Заговорът включвал нападението срещу сграда на Федералната полиция в Сидни и затвор в близкия град Лайтгоу.

Русия обмисля да замрази членството си в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) и да намали вноските към организацията. Между 7 и 10 млн. долара е сумата, с която Русия възнамерява да редуцира плащанията към Съвета на Европа.