На 16.08.18 г., от надзирател в затвора – Варна е съобщено, че при полицейска проверка, лишеният от свобода Д. Т., на 33 г. е изхвърлил кутийка, съдържаща вещества със съмнителен произход. На мястото е извършен оглед и кутийката е иззета.

Продължават проверките на полицията в рамките на ежедневния засилен контрол по пътищата на страната. В последния работен ден на миналата седмица и двата почивни дни акцентът на екипите бe проверки за скорост, ползването на обезопасителни колани и системи,

Пловдивският апелативен съд e потвърдил допуснатата от Окръжен съд - Пловдив европейска заповед за арест спрямо 15-годишния И. М. Той е издирван от прокуратурата в германския град Вупертал по обвинение в изнасилване и блудствени действия по отношение на малолетно момиче, в съучастие с други лица, станало на 21 април 2018 г. в град Фелберт. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата – Пловдив.

Съдът е приел, че искането на германските власти е основателно и отговаря на изискванията на закона. В eвропейската заповед за арест на И.М. е посочено, че според германското законодателство се касае за тежък случай на сексуална злоупотреба над деца, извършена колективно от няколко лица. Също така е записано, че предвиденото според приложимия за непълнолетни лица закон в Германия, максималното наказание за извършените престъпления е лишаване от свобода до десет години.
Решението на Апелативния съд е окончателно, съобщават от институцията.

Става въпрос за брутално изнасилване, при което 8 момчета на възраст между 14 и 16 години причакали 13-годишно момиче в близост до местен басейн, след което я завели в близка гора и я изнасили групово, като междувременно заснели с телефоните си изродския акт. Всичките момчета са български граждани. Още след престъплението са били хванати 6 от тях. От двамата укрили се един бе хванат в средата на юли в Пловдив, след което германската прокуратура веднага поиска екстрадицията му.

Със заповед на министъра на правосъдието Цецка Цачева, считано от днес, 20 август 2018 г., на поста изпълнителен директор на Агенцията по вписванията е назначена Габриела Козарева.

Кола се вряза сред пешеходци на тротоар в Сарагоса, Испания. Това съобщават местни медии, допълвайки, че са ранени трима души. Очевидци разказват, че шофьорът е избягал. Все още не е ясно дали става дума за инцидент или нападение. 

Четирима маскирани мъже са взривили банкомата тази нощ в Казанлък. Предполага се, че откраднатата сума е между 30 и 50 хиляди лева. Обирът бе извършен малко преди 3 часа. Тогава гръм събужда живущите в блок 31 в квартал "Васил Левски".

Правителството смята, че Ралица Агайн трябва да освободи поста си на заместник - председател на Комисията за финансов надзор. Това заяви финансовият министър след среща с премиера Бойко Борисов, шефа на регулатора Карина Караиванова и ДАНС за ситуацията с фалиралата

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев разпореди проверки в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” - Сливен във връзка с починала родилка в лечебното заведение. Екип на РЗИ - Сливен е в болницата веднага след като е получена информация за случая.

Страница 1 от 1695