26-годишният Д.Б., който е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за блудство с малолетно момиченце, представляващо опасен рецидив, извършено със сила и заплаха с нож, ще търпи наказание 10 години лишаване от свобода при строг режим.

Кметът на село Войнягово е задържан за срок от 24 часа за подкуп, потвърдиха официално от държавното обвинение. В прессъобщение до медиите прокуратурата обясни как и защо е бил задържан най-младият кмет в община Карлово – 24-годишният Тодор Танковски.

Започна заседанието на македонския парламент, на което ще се обсъди ратифицирането на договора за името с Гърция по съкратената процедура. На заседанието присъстват депутати от управляващото мнозинство, както от опозицията.

Бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева ще изпрати жалба в Европейския съд по правата на човека в Страсбург заради показния арест през април и последвалите го съдебни заседания. Това съобщава сайтът defakto.bg.

Три години и половина след взрива в завода за боеприпаси край село Горни Лом във Видин прочетоха присъдите по делото, съобщава "Нова телевизия". И четиримата обвиняеми за взрива в "Миджур" бяха оправдани.

Болни от рак в Сърбия ще съдят страни членки на НАТО заради бомбардировките с обеднен уран и първите жалби се очакват в края на септември и през октомври, съобщиха сръбските медии, цитирани от dir.bg.

Прокуратурата в турския град Коня издаде заповедите за ареста на още 124 военни, обвинени в принадлежност към "терористичната организация на фетхулалистите" (ФЕТО), съобщи телевизия Хабер тюрк. Арестите се извършват в самия град коня и в още 30 провинции.

Окръжна прокуратура – Бургас протестира наложеното наказание на Кирил Х., което е общо 7 години, при първоначален „строг“ режим. Мъжът е собственик на ресторант в Несебър и през 2016 година уби готвача на заведението.

Страница 1 от 1620