300 мигранти се опитаха да нахлуят в театър в Париж

Понеделник, 17 Декември 2018 10:51 Написана от  Публикувана в Война и Мир

Между 200 и 300 мигранти - кандидати за убежище и хора без документи за самоличност, са направили опит да нахлуят в прочутия парижки театър "Комеди - франсез" в неделя вечер. Те са поискали управителя да им уреди среща с вътрешния министър Кристоф Кастанер.


Около 21:00 часа местно време малка група мигранти направили опит да нахлуят в театъра, където се поставяла пиесата "Лукреция Борджия" на Виктор Юго, но били изтласкани от охраната. Малко по - късно към групата се присъединили още 200 мигранти, главно от Африка, които се опитали да нахлуят в театъра. На мястото пристигнала полиция, която ги разпръснала със сълзотворен газ.
Целта им е била да стигнат до управителя на театъра Ерик Руф и да поискат от него да им организира среща с вътрешния министър Кристоф Кастанер. "Дойде ми до гуша. Тук съм, за да поискам уреждане на документи", каза 35-годишният Абдулай, готвач от Мали, който няма документи за самоличност и работи на черно във Франция от 2011 година.

"Искам документи и място, където да спя", каза 32-годишният суданец Абдала, който е пристигнал във Франция преди две години и спи на улицата, под един мост, добавя АФП.

Оставете коментар