Разоръжиха цялата полиция на мексиканския курорт Акапулко

Сряда, 26 Септември 2018 10:21 Написана от  Публикувана в Война и Мир

Цялата полицейска служба в мексиканския курорт Акапулко беше разоръжена, предаде Би Би Си. Полицейските сили са разследвани за връзки с криминални групировки.

Службите подозират местните полицейски сили във връзки с престъпници, които разпространяват наркотици. Двама командири на полицията са обвинени в убийство, а останалите полицейски служители в града, намиращ се на 300 километра от столицата, са отстранени от длъжност.

Военните поеха контрол в града, за да осигурят безопасността на местното население и туристите. Акапулко се превърна в любима дестинация на богаташи и известни личности, но градът си спечели черна слава заради високия брой убийства и търговията с наркотици.

През миналата година броят на убийствата беше изключително висок, един от най-високите в Мексико. Щатът Гереро, в който се намира Акапулко, е един от най-криминалните в страната. Криминалните групи отглеждат там опиумен мак за направата на хероин. Има съмнения, че престъпниците буквално са си купили спокойствие в града, подкупвайки полицейските началници.

Оставете коментар