Откриха следи от взривно вещество в самолета, в който загина полският президент Лех Качински

Сряда, 06 Юни 2018 12:56 Написана от  Публикувана в Война и Мир

Експерти от полската комисия по разследването на самолетната катастрофа край Смоленск през 2010 година съобщиха, че са открили следи от взривно вещество. В инцидента загубиха живота си 96 души, сред които и президента на страната Лех Качински.

По информация на Wiadomosci следите от взривното вещество са били открити по отломките от самолета и върху тялото на една от жертвите.
По думите на представител на комисията при изследването на почвата не са били следи от взривни вещества. По-рано през април говорителят на Главната прокуратура на Полша Ева Бялик заяви, че следствието по делото за самолетната катастрофа е удължено до 31 декември 2018 година. Самолетът Ту-154М на ВВС на Полша на борда, на който се намираха високопоставени лица, включително и президентът на страната Лех Качински със съпругата си, се разби през април 2010 година. Всички пътници и екипажът загинаха.

Международният авиационен комитет заяви, че случилото се е по вина на пилотите. Полската страна проведе собствено разследване и хвърли част от вината на руските диспечери. Разследването продължава, както в Полша, така и в Русия.

 

Оставете коментар