Американско издание описа сценария на възможна война между САЩ и Русия

Сряда, 11 Април 2018 12:39 Написана от  Публикувана в Война и Мир

Русия и САЩ са на прага на най - голямата от 60 - те години на 20 - ти век криза, която заплашва да се разгори в пълномащабна война между двете държави. Това коментира днес американското издание "National Interest", описвайки сценария на възможния конфликт,

който може да започне от Сирия.
В материала медията се позовава на мнението на бившия пилот от ВВС на САЩ Марк Ганзингер, който смята, че Пентагонът може да използва високоточни ракети. САЩ вероятно няма да използват и военните канали за комуникации с Русия, така че Москва няма да успее да предупреди сирийския си съюзник.
Ракетите, които Ганзингер описва, летят на изключително ниска височина, което значително намалява възможностите на руските системи С - 300 и С - 400 в Сирия да ги унищожат.
САЩ биха могли да използват и самолетите си със стелт технологии Б - 2 и Ф - 22, които Русия може да открие, но трудно да свали. Ако руски войски пострадат при евентуален военен удар на САЩ, Москва ще отговори незабавно, смятат анализатори, които са убедени, че Кремъл не блъфира.
Подобен конфликт лесно може да излезе извън контрол, коментират експерти, потърсени от изданието. Резултатът може да бъде безпрецедентна световна катастрофа, ако доведе до открита война.

Оставете коментар