Русия е увеличила "значително" бойния си потенциал на запад

Петък, 01 Декември 2017 12:59 Написана от  Публикувана в Война и Мир

Съединенията на Западния военен окръг са увеличи "значително" бойния си потенциал. Това обяви команрирът на руските части на запад генерал - полковник Андрей Картаполов, съобщават местни медии.


От януари досега окръгът е получил повече от 1000 единици съвременна бойна техника, а модернизацията ще продължи и през следващата година, подчерта командващият.
Извършено е и огромно количество работа по подобряване на ифраструктурата, като например на тестовия полигон Мулино е открит Център за бойна подготовка на сухопътните войски, военновъздушните сили и морската пехота.
"Днес в най-модерна база могат да се провеждат занятия по огнева подготовка, шофиране на бойни превозни средства, да се тестват екипажи и разчети за координиране на действията", разказа Картаполов.
През октомври руският военен министър Сергей Шойгу разкри, че до края на годината войските от Западния военен окръг ще получат повече от 1 800 единици ново и модернизирано оборудване.

Както е отбелязал руският президент Владимир Путин, делът на съвременните оръжия и оборудване в отделните бойни части достигал 60 процента. Сега руското правителство обмисля проект за нова въоръжена програма до 2027 г., като не по-късно от 15 декември тя ще бъде предадена на президентската администрация.

Оставете коментар