Семейство от Зимбабве успя да напусне летище Суварнабхуми в Банкок, където живя през последните 3 месеца.  Семейството - 4 деца на възраст под 11 години и родителите им, пристигнали в Банкок през май. През октомври се опитали да напуснат тайландската столица и да заминат за Испания,

8,2 по Рихтер удари южния бряг на Аляска

Вторник, 23 Януари 2018 13:01 Написана от

Мощен трус от 8,2 по Рихтер е регистриран тази сутрин на южния бряг на Аляска. За Аляска и западното крайбрежие на Канада са издадени предупредения за вероятност от цунами.

Автобус с 13 пътници падна в пропаст в Колумбия. При инцидента няма оцелели, съобщават местните медии. Катастрофата е станала на пътя между градовете Тумако и Пасто, наричан още "Дяволския нос". Информацията до момента сочи, че причина за пропадането на автобуса е свлачище.

Деветокласник и негов малолетен приятел нахлуха с брадва в училище в Буратия - един от субектите в състава на Руската федерация, и раниха 15 души.

Кола се вряза в тълпа на пешеходна алея близо до популярния плаж Копакабана в Рио де Жанейро, убивайки бебе и ранявайки 15 души.
Шофьорът е задържан от полицията. Той е имал епилептичен припадък зад волана, а в автомобила са открити лекарства, пише BBC.

Бурята "Фридерике", която връхлетя Европа с пориви на вятъра от над 200км./час, отне живота на 10 души в 4 страни. На места има сериозни смущения във въздушния и железопътния транспорт, а стихията взе жертви в Белгия, Холандия, Германия и Италия.

Най - малко 47 души пострадаха при тежка катастрофа с училищен автобус в югозападна Германия. Десет от тях са тежко ранени, а на петима състоянието се описва като "изключително тежко".

20 души пострадаха при експлозия, която разруши три съседни къщи в северния пристанищен белгийски град Антверпен. Полицията уточнява, че взривът не е резултат на терористичен акт и повечето от пострадалите са леко ранени.

Десетки остават в неизвестност след калните свлачища в Южна Калифорния, съобщават местни медии.  "Издирваме 43 души. Това число се променя постоянно", заяви шерифът от окръг Санта Барбара Бил Браун. До момента е потвърдена смъртта на 17 души.

Всички откраднати бижута в зрелищния обир на магазин в емблематичния хотел "Риц" в Париж са били намерени от полицията. Смята се, че задигнатото е на обща стойност от около 4,5 милиона евро. Част от бижутата бяха намерена в сряда при задържането на трима