Лека кола се вряза в загражданията около сградата на британския парламент. Шофьорът на автомобила е задържан, съобщава Скотланд Ярд. При инцидента, който е станал тази сутрин с 09:30 часа българско време, са пострадали няколко пешеходци.

Разследване откри огромни грешки и пропуски в работата на противопожарните служби и местните власти при борбата със смъртоносния пожар в покрайнините на Атика миналия месец.

Горският пожар, сочен за най - големия в щата Калифорния, продължава да бушува. Жегата и сухото време разгарят допълнително огнището в окръг Мендосино, което вече е овладяно на близо 70 %. Пожарникарите напредват, но се очаква огънят да се разгори още,

Органите на реда в щата Ню Мексико арестуваха мъж, подготвял непълнолетни за бъдещи извършители на масови убийства в училища из САЩ, съобщи телевизия NBC.

Пороите, които се изсипаха над Турция, са нанесли щети за милиони. Сериозно пострадала на места в южната ни съседка е инфраструктурата - разрушени са пътища и мостове, има и наводнени къщи. Във вилает Орду има данни и за пострадали.

20 тона хашиш на стойност 65 милиона евро са били заловени на борда на кораб в италиански води. Спецоперацията е проведена от черногорската полиция и американската Агенция за борба с наркотиците (ДЕА) миналата седмица.

Жегите в Съединените щати разпалиха най - големия горски пожар в историята на Калифорния. Последният от 23 - те активни в момента пожара в щата е унищожил повече от 15 000 дка дървета и по - ниски растения.

Пилот на испански изтребител погрешка изстреля ракета по време на тренировъчна мисия в Естония. Самолетът "Юрофайтър" е част от мисия на НАТО за охрана на въздушното пространство на малката балтийска страна. Ракетата, изстреляна от него, е с обхват 100 км. и носи до 10 кг. взрив.

По информация на посолството в Индонезия няма данни за пострадали български граждани при земетресението с магнитуд от 7-ма степен по скалата на Рихтер, което разтърси вчера индонезийския туристически остров Ломбок.

Гръцкото правителство смени ръководителите на пожарната служба и полицията. "Управлението на огнеборците сега ще бъде поето от настоящия заместник-началник генерал Василиос Матеопулос, а полицията ще бъде поета от настоящия заместник-началник генерал Аристидис Андрикопулос",