Семейство от Зимбабве успя да напусне летище Суварнабхуми в Банкок, където живя през последните 3 месеца.  Семейството - 4 деца на възраст под 11 години и родителите им, пристигнали в Банкок през май. През октомври се опитали да напуснат тайландската столица и да заминат за Испания,

8,2 по Рихтер удари южния бряг на Аляска

Вторник, 23 Януари 2018 13:01 Написана от

Мощен трус от 8,2 по Рихтер е регистриран тази сутрин на южния бряг на Аляска. За Аляска и западното крайбрежие на Канада са издадени предупредения за вероятност от цунами.

Карлес Пучдемон е в Копенхаген

Понеделник, 22 Януари 2018 11:21 Написана от

Бившият председател на Женералитата на Каталуня Карлес Пучдемон пристигна в датската столица Копенхаген в понеделник, съобщава AFP, въпреки предупрежденията на Мадрид, че ще разпространи нова заповед за арест. Властите в Испания съобщиха, че ако Пучдемон напусне Белгия,

Автобус с 13 пътници падна в пропаст в Колумбия. При инцидента няма оцелели, съобщават местните медии. Катастрофата е станала на пътя между градовете Тумако и Пасто, наричан още "Дяволския нос". Информацията до момента сочи, че причина за пропадането на автобуса е свлачище.

Полковник от турската армия получи 10 години затвор заради еднодоларова банкнота. Присъдата на Кямил Гюнлер - запасни полковник от жандармерията, е прочетена от Втори състав на съда за тежки престъпления.

Деветокласник и негов малолетен приятел нахлуха с брадва в училище в Буратия - един от субектите в състава на Руската федерация, и раниха 15 души.

Кола се вряза в тълпа на пешеходна алея близо до популярния плаж Копакабана в Рио де Жанейро, убивайки бебе и ранявайки 15 души.
Шофьорът е задържан от полицията. Той е имал епилептичен припадък зад волана, а в автомобила са открити лекарства, пише BBC.

Бурята "Фридерике", която връхлетя Европа с пориви на вятъра от над 200км./час, отне живота на 10 души в 4 страни. На места има сериозни смущения във въздушния и железопътния транспорт, а стихията взе жертви в Белгия, Холандия, Германия и Италия.

В Унгария приемат "Закони за спиране на Сорос"

Четвъртък, 18 Януари 2018 10:21 Написана от

Правителството на Унгария представи предложения за изменения на редица закони, наречени "Закони за спиране на Сорос", предвиждащи сериозно данъчно облагане и глоби за местни неправителствени организации, подпомагащи нелегалната миграция и получаващи чуждестранно финансиране.

"Македония" ще съществува като термин в предложението ми за разрешаване на спора за името.  Това заяви международният посредник в спора за името на Република Македония Матю Нимиц. Изявлението на представителя на ООН дойде малко преди началото на втори кръг преговори