Лава от вулкана Килауеа достигна до туристическо корабче в Хавай и рани 23 души, съобщиха от местната противопожарна служба. При изригването вулканът е изхвърлил разтопена скала, парче от която е пробило покрива на лодката.

Срещата между държавните глави на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин ще се състои в Готическата зала на Президентския дворец в Хелзинки. Това съобщава ТАСС, позовавайки се на организаторите. В тази зала обикновено дава пресконференции президентът на Финландия.

Сблъсъци с полицията и вандалски прояви съпроводиха празненствата по случай втората световна футболна титла на Франция. Снощи "Петлите" надделя над Хърватия с 4:2 в последния двубой в Москва. Близо 1 милион привърженици излязоха да празнуват по улиците на френската столица

Във Франция ще бъде създадена специална антитерористична прокуратура и нови органи за контрол върху радикални елементи. Това съобщи днес френският премиер Едуар Филип, докато представяше новия национален план за борба с тероризма, предадоха АП и ТАСС.

19 души загинаха, а други 12 са ранени при експлозия в химически завод в Китай. Пожарът, избухнал късно снощи, е бил потушен днес. Агенция Синхуа съобщава, че състоянието на ранените е стабилно. Причината за инцидента все още не е известна. Властите са започнали разследване.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че няма големи очаквания за срещата с руския си колега Владимир Путин, която ще се проведе на 16 - ти юли в Хелзинки.

Президентът на Съединените американски щати отмени всички двустранни срещи, които трябваше да проведе в четвъртък в Брюксел. Няма да се състои и срещата му с румънския президент Клаус Йоханис, съобщава агенция Agerpres.

Общият съд на Европейския съюз излезе с важно решение, което се отнася до бъдещето развитие на ядрената енергетика в Общността. Общият съд на ЕС потвърждава решението, с което Европейската комисия одобрява помощите от Обединеното кралство в полза на ядрената централа

Германската неонацистка Беате Цшепе бе призната за виновна за 10 убийства в Германия и осъдена на доживотен затвор, предадоха световните агенции. Решението бе взето в края на дело, продължило пет години, съобщи dir.bg.