Терорист, лежащ в затвор в Белгия, обвинява властите в "нечовешки" условия на задържане. Това пишат местни медии , позоваващи се на адвоката на Мехди Немуш - първият нападател, извършил атака на "Ислямска държава" в Европа през 2014 година е Елисейския дворец.

Тежка катастрофа с жертва в станала на пътя Варна - Бургас, съобщиха от полицията. Днес 11:35 ч. е съобщено, че по пътя Варна - Бургас, на около 2 км. след с. Старо Оряхово в посока Бургас е възникнало тежко ПТП. Изпратените на мястото екипи установяват, че ПТП-то е между "Сеат Ибиза"

Висшият съдебен съвет не успя да вземе решение за предизвиканото от Инспектората на ВСС голямо натоварване в районните съдилища заради множеството искания за разкриване на банковата тайна на магистратите.

Повече от 100 мигранти са в неизвестност след потъване на малък плавателен съд западно от бреговете на Либия. Това съобщава AFP, позовавайки се на информация от флота в страната. Говорителят съобщава, че от водата са извадени 7 оцелели.  За момента няма други подробности за инцидента.

Възрастен мъж извърши телефонна измама за 17 000 лева, съобщиха от варненската полиция. След проведени оперативно-издирвателни действия е установено и задържано лицето Н. Н., на 72 г., неосъждан, от Варна, срещу когото е повдигнато обвинение по чл. 209 от НК.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив са осъдени Александър И., на 23 г., Митко Б., 29 г., Кирил А., на 26 г., и Господин П., на 28 г., за това, че след предварително сговаряне, с цел да набавят за себе си имотна облага, възбудили и поддържали заблуждение у другиго,

Района прокуратура – Павликени днес внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“ по отношение на двама мъже от гр. Ветово извършили опит за телефонна измама на възрастно семейство.

Сроковете по делата няма да текат за страните по време на съдебната ваканция и на официални празници. Този промяна в Гражданския процесуален кодекс (ГПК) прие правната комисия в парламента, съобщава "Правен свят".

Страница 1 от 1292