224 кандидати са допуснати до устен изпит в конкурса за младши следователи в следствените отдели в окръжните прокуратури, които ще се проведат в периода 11 – 13 май 2018 г. Това съобщават от пресцентъра на ВСС.

Окръжна прокуратура – Враца е внесла обвинителен акт срещу Т.Т. и И.П. за предизвикано от тях пътно-транспортно произшествие, в резултат на което е загинал един от пътниците, а на други двама са били причинени средни телесни повреди.

Новата антикорупционна комисия ще проверява още месец дали депутатът от ДПС Делян Пеевски е в конфликт на интереси като народен представител, внасящ промени в законодателството и издател на медии.

На 23.05.2018 г. при международна операция при взаимодействие на Агенция „Митници“ и МВР с партньорските служби е разкрит и пресечен случай на контрабанда на рекордно количество от 191.220 кг хероин, на стойност над 12 млн.лв.

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за трафик на наркотици. По метода на анализ на риска в пристанище Варна-запад е засечен контейнер, който е бил разтоварен от кораб.

Разпространител на кокаин е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна. Той ще отговаря за извършено деяние по член 354а, ал. 1 от НК – държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, уточняват от пресцентъра на обвинението.

Заместник на главния прокурор отмени постановление, с което срещу главния архитект на София е образувано наказателно производство. Това съобщават от пресцентъра на обвинението.

В сряда арестуваната кметица на „Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха отстранени от длъжност от Специализирания съд. Това се случи, след като стана ясно, че Иванчева е уволнявала и назначавала хора от ареста.

МВР и Прокуратурата се самосезираха след сигнал за поискан и взет подкуп от пътен полицай в София. Случката е заснета от нередовния шофьор, а клипът - предоставен на БТВ. „Вчера бях спрял на бул. Васил Левски за около 2 минути да си купя нещо за хапване.

Заместник-председателят на Европейската комисия, отговарящ за цифровия единен пазар, Андрус Ансип и Вера Йоурова, комисар по въпросите на правосъдието, потребителите и равнопоставеността между половете, излязоха със съвместно изявление в навечерието на влизането в сила