ГДБОП разби група иманяри

Вторник, 20 Март 2018 16:17 Написана от

При специализирана полицейска операция, проведена на 15 март, е неутрализирана организирана група, занимавала се с престъпления срещу културното наследство.

Варненският окръжен съд призна за виновен мъж от Игнатиево, който предложил подкуп от 50лв. на двама полицейски служители от РУ на МВР - Аксаково, за да не извършат действия по служба. Това съобщиха от пресслужбата на съда.

За 2016 г. България е първа в Европа по ръст на броя на затворниците. Това показват данни, представени от Съвета на Европа. Спрямо 2015 г. в родината ни броят на затворниците е нараснал с 10,8% спрямо 9,5% за Турция.

Асоциациите на прокурорите на страните от Балканите подписаха Меморандум за сътрудничество. Това съобщават от българската съсловна организация.

Конституционният съд е образувал дело по искане на омбудсмана Мая Манолова за установяване на противоконституционност на текст от Закона за енергетиката. Това става ясно от съобщение на съда. Докладчик по делото е Филип Димитров.

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Димчо Т., на 46 г., за това, че на 14 август 2015 г., в гр. Асеновград, обл. Пловдив, като полицейски орган – Началник на РУ на МВР-Асеновград, е спомогнал пет лица, извършили престъпление

Днес, 20 март  2018 г., Конституционният съд единодушно допусна за разглеждане по същество конституционно дело № 3/2018 г., образувано по искане на седемдесет и пет народни представители от 44-то Народно събрание

Двама мъже, нападнали шофьор в София и случаен свидетел, се изправят на подсъдимата скамейка. На 22 - ри май около 17.00 часа, св. Д. управлявал лек автомобил марка „Тойота“, модел „Айго“, движейки се по бул. „Свети Наум“. Зад него се придвижвал лек автомобил марка „Фолксваген“,

"На този етап телефонните измамници продължават активно - поне това, което ние имаме като информация - продължават активно да използват румънски сим-карти и да действат от територията на нашата северна съседка - Румъния."

Неутрализирана е престъпна група, осъществявала иновативни измами в игрални зали и казина на територията на цялата страна. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. При спецоперация на служители на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП е неутрализирана организираната престъпна група,