Условна присъда от две години и половина и глоба от 2500 лева постанови Добричкият окръжен съд на бившия областен управител на Добрич Динчер Хаджиев, заемал поста от 2005 до 2008 година. С условни присъди са и бившият директор на "Административен контрол и регионално развитие"

На 23 и 24 октомври Нотариалната камара тържествено ще отбележи 20 години от създаването на свободния български нотариат. Честванията във връзка с тържествения повод ще бъдат открити с вечерен коктейл в резиденция "Бояна", на 23 октомври 2018 г. от 19:30 ч., съобщиха от Камарата.

Държавното дружество "Напоителни системи" ще изтегли банков кредит, за да плати задълженията си към Националната агенция за приходите, съобщи по време на парламентарния контрол земеделският министър Румен Порожанов. "Напоителни системи" има дълг към данъчните

Депутатите изслушаха главния прокурор Сотир Цацаров в Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата. Темата на изслушването беше нелегалното производство и разпространението на цигари.

Съдът ще гледа мерките за неотклонение на задържаните за нахлуването в Роженския манастир. Вчера полицията хвана и останалите двама от групата, нападнала светата обител.

Лично на главния прокурор Сотир Цацаров ще бъдат предадени всички документи от работата на Националния обществен съвет по благотворителната кампанията на БЧК за село Хитрино с настояване за пълна проверка на усвоените до момента суми.

До 20 години затвор може да получи украинският шофьор Станислав Пислар, който прегази с ТИР младо семейство на автомагистрала “Тракия“ край Пловдив. На съдебно заседание в четвъртък той поиска делото да се гледа по съкратената процедура, без разпити на свидетели.

Каква ще е цената и има ли подходящ терен за изграждане на нова Съдебна Палата във Варна? Този въпрос ще дискутират на съвместна среща - работно заседание членовете на Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) с варненски магистрати, които от 2013 година насам алармират

Пряката демокрация в България е утопия. Това каза в сутрешният блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ бившият министър-председател и професор по конституционно право проф. Георги Близнашки. Коментарът професорът направи по повод настояванията,

Мъж, задигнал общински автомобил, получи 4 - месечна ефективна присъда. По време на извършване на деянието той е бил пиян, съобщиха още от прокуратурата. По споразумение, сключено от Районна прокуратура – Радомир и защитата на подсъдимия Д.С., му е наложено наказание