Специализираният наказателен съд наложи ефективни наказания от 4 до 7 години лишаване от свобода на 5-има участници в група за кражби, държане на наркотици и незаконно оръжие, задържани на 22 септември 2012 в Свети Влас, докато  обират дома на бизнесмен.

Облекчаване на процедурата при международното осиновяване и издаването на разрешения за посредничество при международни осиновявания, предлага Министерството на правосъдието с промяна в две наредби.

Любомир Димитров - Гребеца, който през 2014 г., получи 10-годишна присъда заради участиета му в групата за отвличания "Наглите", отново опитва да излезе предсрочно от затвора. Това съобщава вестник "Сега". Той е пратил искане в Софийския градски съд, съобщиха от там.

Петима грузинци са в ареста, след като опитаха да минат през границата с автомобили с фалшиви регистрационни табели. Абесалом П., на 55 г., Маночар Т., на 38 г., Хвича Ц., на 50 г., Иракли Ч., на 40 г., и Кахабер Л., на 45 г.били спрени за проверкА НА на ГКПП „Капитан Андреево“

Около 100 души от цялата страна са измамени за общо 40 000 лева от 38-годишния Милен Стойчев от Бургас чрез фалшив профил в сайт за запознанства. Това съобщи пред журналисти административният ръководител на Апелативна прокуратура-Бургас Любомир Петров, предаде "Фокус“.

Министърът на правосъдието Цецка Цачева проведе работна среща със заместник-помощник Държавния секретар Конрад Трибъл. По време на първия ден от визитата си в САЩ министър Цачева запозна г-н Трибъл с приоритетите за Министерство на правосъдието

25 деца са били умишлено убити в страната за първите 9 месеца на тази година. За същия период 11 деца са били отвлечени. Това съобщи Малена Филипова - прокурор във Върховна касационна прокуратура на конференция, предава БНР.

Двама души са задържани за изпирането на 375 000 евро. В ареста са 48 - годишният Емил В. и Вася С. на 40 години, съобщават от Окръжна прокуратура - Пловдив.

Американско семейство се отказа от четири българчета седмица след като ги осинови. Как четирите деца почти станаха американци, разказва репортаж на БТВ. Те са две момчета и две момичета на възраст между 9 и 14 години. Израснали са в дом за изоставени деца.

Съдят приемната майка, която остави дете да измръзне

Четвъртък, 16 Ноември 2017 16:15 Написана от

Приемната майка от павликенското село Долна Липница, която остави детето, за което се грижи, да измръзне, ще бъде дадена под съд, съобщи БНР. Случаят е от 15 - ти януари тази година.