Делото за атентата в Сарафово отново не тръгна

Четвъртък, 21 Септември 2017 08:53 Написана от

Пострадалите от атентата на летище "Бургас" в Сарафово през 2012 г. поискаха над 200 млв. лв. обезщетение за претърпени от тях имуществени и неимуществени вреди, пише "Дневник"

Окръжната прокуратура във Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 36-годишния Гюрсел И. от Добрич. Той е предаден на съд с три обвинения – за държане на метамфетамини на стойност 1084 лева при условията на опасен рецидив

Районна прокуратура – Асеновград наблюдава бързо производство за извършени на 19.09.2017 г. хулиганство и нанесена от ученик телесна повреда на учител от Професионална Селскостопанска гимназия - гр. Садово.

След внесен обвинителен акт от Районна прокуратура – Севлиево, 28-годишна жена, нанесла побой на учителка е осъдена на десет месеца лишаване от свобода, което на основание чл.66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години.

Парламентът прие правила за избор на състав на Комисията за разкриване на документите и обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби  на Българската народна армия, предаде ИА "Фокус".

С условна присъда се размина шофьорът, който уби колоездач в аварийната лента на АМ "Хемус", съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.  По обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна предаденият на съд  водач Николай Н. от Провадия бе признат за виновен

Депутатите избраха членовете на ВСС

Сряда, 20 Септември 2017 11:50 Написана от

Боян Магдалинчев, Вероника Имова, Боян Новански, Даниела Марчева, Драгомир Кояджиков и Стефан Гроздев са новите членове на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Окръжната прокуратура във Варна разследва смъртта на полицейски служител – старши инспектор Б.Б. от Четвърто РУ при ОД на МВР – Варна. Досъдебното производство по случая е образувано на 19 септември 2017 г., когато след 20 часа е уведомен за случая дежурен прокурор

България най-вероятно ще понесе финансови санкции за мръсния въздух, тъй като няма да успее да изпълни решението на съда в Люксембург, пише в. "Сега". През април съдът на ЕС осъди България заради сериозното замърсяване на въздуха, систематичното превишаване на допустимите норми

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство Николай Г., на 36 г., за това, че запалил имущество със значителна стойност – престъпление по чл. 330 ал. 1 от Наказателния кодекс.