Със 110 гласа "за" и нито един "против" и "въздържал се" парламентът прие на първо четене предложените от БСП на 22 май т.г. промени в Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

Правителството прие да изплати общо 158 370 лв. обезщетения в изпълнение на шест решения на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ). Решенията по делата срещу България са постановени в периода 11 януари 2018 г. - 31 май 2018 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

Македонският парламент одобри договора с Гърция, слагащ край на дългогодишния спор за името на страната.  "За" ратификацията гласуваха 69 депутати. Представителите на опозиционната ВМРО - ДПМНЕ не присъстваха в залата.

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение и причинил произшествие с един загинал.

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 19 660 000 лв., с които се предвижда увеличаване на възнагражденията на персонала в центровете за спешна медицинска помощ и осигуряване на финансови средства за спешните отделения в лечебните заведения за болнична помощ,

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Милан Й. Той е подсъдим за това, че на 13.01.2018 г., в гр. Твърдица обл. Сливен, умишлено умъртвил 18-годишно момиче, като деянието е извършено по особено мъчителен за убитата начин и смъртта е настъпила на 19.01.2018 г.

Административното правораздаване в България се нарежда на престижната трета позиция в ЕС по бързина на разглеждане на делата на първа и втора инстанция, като за последната година се изкачва с едно място напред. Това съобщиха от Върховния административен съд (ВАС).

Полицията затвори банкомат на столичния бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" рано тази сутрин, съобщава БТВ. По случая се проверяват трима криминално проявени, уточниха от полицията. Сигналът срещу тримата е подаден рано тази сутрин от минаващи граждани.

Страница 1 от 1622