ВСС обяви конкурс за главен секретар

Четвъртък, 29 Март 2018 13:15 Написана от  Публикувана в ВСС

Днес Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) обяви конкурс за главен секретар на институцията, след като на 1 март Димитър Тончев бе пенсиониран като шеф на администрацията.

 

Кандидатите за поста трябва да предоставят документи за това, че са завършили специалност "Право", да имат минимум осем години юридически стаж, както и да не са осъждани, уточнява "Правен свят". 

Документите си претендентите могат да депозират в едномесечен срок, след обнародването на обявата в "Държавен вестник".

Преди една седмица съдебните кадровици измениха и правилата за избор на главен секретар, като кандидатите за поста ще трябва да пoзнaвaт мaтepиaлнoтo и пpoцecyaлнoтo пpaвo, концепциите им да cъoтвeтcтват нa ĸpaтĸocpoчнитe и дългocpoчни цeли и пoлитиĸи нa caмия BCC, ще бъдат оценявани и по cтeпeнта нa зaдълбoчeнocт нa aнaлизa, както и peaлиcтичнocтта нa пpeдлoжeния то тях плaн, включително и по yмeнията им дa oтcтoявaт определена пoзиция.

На база тези критерии седемчленна комисия ще постави оценки на претендентите, като на финала средноаритметичния резултат трябва да е минимум 4,50, а до изслушване пред Пленума на ВСС, който в крайна сметка ще определи новия главен секретар, ще бъдат допуснати само трима от оценените.

Оставете коментар