Калин Баталски е новият председател на ОС - Перник

Четвъртък, 11 Октомври 2018 12:14 Написана от

Новият председател на Окръжен съд – Перник е Калин Баталски, който бе кандидат за член на настоящия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС), а към момента е съдия в Окръжен съд – Кюстендил. Това реши единодушно Съдийската колегия на кадровия орган, съобщава "Правен свят".

По искане на главния прокурор Сотир Цацаров, прокурорската колегията на Висшия съдебен съвет (ВСС) гласува отстраняването от длъжност на бившия районен прокурор на Кнежа и настоящ обвинител в Софийска градска прокуратура (СГП) Красимир Кирилов заради воденото срещу него

Членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) Евгени Диков и Даниела Марчева се срещнаха със съдии и прокурори, участници в Обменната програма на Европейската мрежа за съдебно обучение през 2018 г., съобщиха от кадровия орган.

Главният секретар на Висшия съдебен съвет (ВСС) обяви конкурс за едно свободно място за длъжността "старши експерт - юрисконсулт" в отдел "Управление и координиране на цикъла на обществените поръчки", дирекция "Правна" в администрацията на кадровия орган.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) не даде начало на процедурата по прекрояване на съдебната карта, част от от най-значимите сред препоръките от доклада на Европейската комисия от януари 2017 г. в рамките на Механизма за сътрудничество и оценка (МСО).

Във връзка с предстояща среща на участници от Висшия съдебен съвет (ВСС) с представители на Европейската комисия в рамките на експертна мисия в България по Механизма за сътрудничество и оценка (МСО), планувана за 4 и 5 октомври 2018 г.,

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) отложи избора за ръководител на Апелативната специализирана прокуратура за идната сряда заради заболяване на единия от двамата кандидати – настоящият градски прокурор Емилия Русинова. 

17% увеличение на заплатите на съдии, прокурори и следователи предвижда през 2019 година Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС). За целта ще са нужни 479 млн. лв., смятат съдебните кадровици, които се събраха за първи път, след близо едномесечната ваканция,

След като миналия вторник заседанието на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) на практика се провали заради липсата на кворум, председателстващият я Лозан Панов е свикал извънредно заседание за идната седмица, съобщиха от ВСС.

Главният секретар на Висшия съдебен съвет (ВСС) обяви конкурс за две ръководни длъжности в администрацията на кадровия орган. Става дума за поста директор на дирекциите "Правна" и "Управление на собствеността на съдебната власт".