Проект на нова наредба за организацията на дейността по приемане и обработване на сигнали в Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) е публикуван за обществено обсъждане.

МВР даде чудесна възможност на пияните и дрогирани шофьори да се измъкват ненаказани. Причината е, че по време на проверките болшинството ченгета от месец и половина не поставят нужните стикери върху пробите от кръв и урина, тъй като вътрешното ведомство не ги е набавило.

И през юли Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) продължи засиления контрол по българското Черноморие. Инспекциите се провеждат в обекти за търговия на дребно с храни, подвижни, временни и сезонни обекти, обекти с дейност кетъринг,

„Никой не иска да прави проучвания по пол, така че не е нужно да се упражнявате. Такива теми подкопават основите на християнското семейство". С тези думи вицепремиерът на Унгария Жолт Шемиен обяви плановете на правителството в Будапеща да забрани джендър изследванията

МВР цялостно ще реорганизира дейността на структурите си, за да повиши ефективността им. Това става ясно от обществена поръчка на прогнозна стойност от 1 150 000 лева, публикувана на ведомствения сайт в понеделник.

Вчера към 23.00 часа на улица в Исперих полицейски екип засякъл 20-годишен младеж. При предприетия обиск у него униформените открили 50 хапчета с тегло 19.2 г, реагирали при полевия наркотест на метамфетамин, и 2.1 г канабис.

Мигрантските потоци към страните от Европейския съюз са спаднали рязко през първите 7 месеца на годината. Това сочи доклад на Европейската агенция за гранична и брегова охрана Фронтекс.

Лека кола се вряза в загражданията около сградата на британския парламент. Шофьорът на автомобила е задържан, съобщава Скотланд Ярд. При инцидента, който е станал тази сутрин с 09:30 часа българско време, са пострадали няколко пешеходци.

Страница 1 от 1690