Арестуваха чеченец, подготвял атентат в Германия

Сряда, 22 Август 2018 14:24 Написана от  Публикувана в Тема в Развитие

31 - годишен чеченец е задържан от немските власти по подозрение, че готви атентат, съобщават местни медии. От държавното обвинение съобщават, че задържаният е Мохамед Али С.При акцията, в която участие са взели спецсилите GSG9, е бил претърсен и апартаментът на чеченеца.

 

Германският спецназ е арестувал опасния терорист, за когото има информация, че е складирал голямо количество експлозиви в дома си в столицата Берлин. В акцията е участвала и берлинската криминална полиция, както и федералната полиция.

Чеченецът имал връзки с друго лице, арестувано за планирането на терористичен атентат във Франция през миналата година. Чеченският гражданин е съхранявал голямо количество експлозиви и е планирал атентат на немска земя с помощта на разследвания от френските власти Клемент Б.

Има сведения, че чеченецът е планирал извършването на кървав атентат на неопределено място в Германия със саморъчно направено взривно вещество, най-вероятно бомба с ацетонов пероксид. Целта е била убийството на колкото е възможно повече невинни цивилни граждани. Очаква се задържаният 31-годишен мъж да получи ефективна присъда. Предстои да бъде изслушан в съда. Мерките за сигурност в Германия остават високи след серията терористични атентати в Европа през последните три години.

Оставете коментар