Има опасност от радикализиране на стотици деца в Германия

Вторник, 07 Август 2018 16:10 Написана от  Публикувана в Тема в Развитие

Няколкостотин деца в Германия са в риск заради ислямска радикализация. Тези деца са "риск за сигурността на Германия, който не може да бъде пренебрегван", сочи доклад на Германската агенция за защита на конституцията, цитиран от Politico.

Според данните, деца и юноши, израстващи в семейства, в които се следват ученията на радикалния ислям, "се отглеждат с екстремистки мироглед, който оправдава насилието срещу другите". Децата от тази група показват "бърза, ранна и по-вероятна радикализация" според доклада, копие от който е попаднал в местната преса.

Облъчването на децата от радикален ислям е "стряскащо“ и представлява предизвикателство за следващите години, смята директорът на Германската агенция за защита на конституцията Ханс-Георг Маасен. През декември миналата година Маасен предупреди, че децата и жените, завръщащи се в Германия от територии, окупирани от "Ислямска държава", са заплаха за сигурността на Германия. Настоящият доклад уточнява, че заплахата съществува също по отношение на "трицифрен" брой семейства, живеещи в Германия, които не са пътували в Сирия или Ирак. Докладът предизвика реакции от членове на партията на германския канцлер Ангела Меркел, които поискаха облекчен режим за отговорните власти, за да могат да следят деца под 14-годишна възраст и евентуалното влияние на радикални учения върху тях.

Оставете коментар