Унгария подари на Черна гора бодлива тел за защита на границите

Сряда, 25 Юли 2018 13:10 Написана от  Публикувана в Тема в Развитие

Унгарският премиер Виктор Орбан подари бодлива тел на Черна гора, за да защити държавните си граници от нелегални мигранти. Това стана ясно срещата на Орбан в Подгорица с черногорския министър-председател Душко Маркович.

 

Според Маркович все още няма причина за поставянето на бодлива тел по границата с Албания. Той обаче благодари на Унгария за дарението за защита на държавната граница, предаде Нова телевизия.

"Балканският маршрут" трябва да остане закрит и обещаваме помощ на Черна гора за справяне с нелегалната миграция. Когато Черна гора защитава своите граници, тя защитава и тези на Унгария, но и на целия Европейски съюз", каза от своя Виктор Орбан.

Според него "Европа продължава да прави сериозни грешки и не осъзнава, че трябва да се въздържа от поведение, което в Африка и Близкият изток може да се разтълкува като покана". "ЕС изпраща двусмислени сигнали. Казва "не идвайте, но в същото време ги призовава. И като резултат на това, имате удавени хора в морето или пък заклещени хора по миграционните маршрути. Това, което правим, е нечовешко и политически неразумно", каза още Орбан.

Оставете коментар