Македонският парламент единодушно одобри влизането в НАТО

Четвъртък, 19 Юли 2018 14:54 Написана от  Публикувана в Тема в Развитие

Македонският парламент прие единодушно - със 76 гласа "за", и 0 "въздържал се" или "против" декларацията за подкрепа на процеса по присъединяване на Македония в НАТО, предаде БГНЕС. Припомняме, че македонският парламент има 120 места.

Депутатът от Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) Хари Локвенец заяви, че влизането на страната в НАТО носи стабилност, като посочи, че най-големите ползи, които ще има Македония ще са не военни, а икономически.

"Опитът на страните от Балканите, свързан с членството им в НАТО показва, че когато една страна влиза Алианса има и допълнителни фактори, които ѝ се отразяват положително, като те са основно от икономически характер, като движение на бизнеса и увеличение на чуждестранните инвестиции в страната", заяви Локвенец. Драган Данев от ВМРО-ДПМНЕ заяви, че неговата партия ще продължи да подкрепя страната по пътя ѝ към пълноправното членство в НАТО. "Наистина е постижение да бъдеш член на този алианс, но същевременно е и сериозна отговорност. Членството в НАТО не значи, че веднага от всички страни ще се отворят крановете и в Република Македония ще започне да тече мед и масло”, заяви той. Членството на НАТО, както Данев посочи, означава много работа за всички граждани на Македония.

 

Оставете коментар