МВнР на Русия: Можем да отговорим достойно на всеки опит за силов натиск от САЩ

Понеделник, 16 Април 2018 12:08 Написана от  Публикувана в Тема в Развитие

Русия има възможността да отговори достойно на всеки опит за силов натиск от страна на САЩ. Това заяви в неделя директорът на Департамента по въпросите за неразпространението и контрола над въоръженията към МВнР на федерацията Владимир Ермаков на асамблеята

на Съвета по външна и отбранителна политика, пише ТАСС.
"В момента, през 2018 година, ние виждаме, че военно - техническото разположение на силите се промени кардинално в полза на Русия", подчерта Ермаков, добавяйки, че страната му има "достоен отговор на всеки опит за силов натиск от страна на САЩ".
"Американският мит, че влизаме в епоха на повсеместно и безразделно тяхно доминиране не просъществува повече от 10 години, а сега вече е очевидно, че отиде в небитието. Русия се върна на своите исторически предначертани позиции на един от гарантите на стабилността и справeдливостта в глобалните отношения на международното право", заяви Ермаков. Той подчерта още, че рано или късно на САЩ ще им се наложи да се договарят с Русия. "При това, най - вероятно, би било добре за тях да го направят по - рано, отколкото късно, тъй като военно - технологическата тежест на САЩ в света постоянно пада", заяви руският дипломат.
"Днешната ситуация се характеризира с безпрецедентно свиване на пространството на конструктивно взаимодействие. Основната причина е неготовността на САЩ и съюзниците им да признаят обективната реалност на вече заформилия се полицентричен световен ред", коментира още Ермаков.

Оставете коментар