Доналд Тръмп отложи решението за военен удар срещу Сирия

Петък, 13 Април 2018 10:14 Написана от  Публикувана в Тема в Развитие

Доналд Тръмп е отложил решението за военен удар срещу Сирия. От Белия дом съобщават, че той ще се консултира със съветниците си. Министърът на отбраната на страната призова за спокойствие преди решението, подчертавайки, че подобна атака носи риск да излезе от контрол.

Военното действие е рисковано, но и употребата на химическо оръжие не трябва да бъде толерирана. "Нашата стратегия остава същата, както и преди година. Трябва да докараме положението до мир под егидата на ООН, но междувременно да държим крак върху гърлото на "Ислямска държава", докато не я удушим", заяви той.
Матис допълни, че САЩ все още нямат категорично доказателство, но той вярва, че сирийското правителство е отговорно за предполагаемата химическа атака. Той отбеляза още, че международната комисия за установяване на фактите може и да не успее да определи със сигурност кой е отговорен.
"Няма окончателно решение. Продължаваме да събираме разузнавателни данни и влизаме в контакт с нашите партньори и съюзници", заяви говорителят на Белия дом Сара Сандърс.

Оставете коментар