Елена Йончева: През оградата по границата се минава по - бързо, отколкото през КПП

Четвъртък, 19 Октомври 2017 13:28 Написана от  Публикувана в Тема в Развитие

През оградата по българо - турската граница за минути минават по 40 души - по - бързо, отколкото автобус с бежанци през КПП. Това каза говорителят на БСП Елена Йончева пред журналисти във връзка с филма си за българо - турската граница, предаде ИА "Фокус".

"Знаете, че са отпуснати почти 200 милиона и, за съжаление, не е реализиран първоначалният проект, който е одобрен от МВР. За това имаме документи. Реализиран е друг проект, в резултат на което оградата пада, чупи се. През нея минават буквално за минути по 40 души. Това съм го виждала, регистрирала съм го, снимала съм го. През оградата преминават по - бързо, отколкото автобус с  бежанци, които биха минали през КПП", каза Йончева. Тя заяви, че преди два дни (17 - ти октомври) е направила снимка в района на Малко Търново, на която се вижда, че има един голям изкоп от 5 до 3 метра. По думите ѝ в продължение на две седмици той не е зарит. Йончева съобщи и , че в този район е имало паднала ограда, която е била възстановена последните две седмици. Тя уточни още, че когато преди два дни е била в района на Малко Търново и е искала да документира съществуването на огромния ров, ѝ е било казано, че се извършват оперативно - издирвателни действия, поради което не може да бъде допусната. "След много тежък разговор с "Гранична полиция" ми дадоха достъп до това място".
Тя поясни, че като депутат има достъп до оградата и като такава събира информация и факти. Внесен е и сигнал в прокуратурата заради съмнения за тежки корупционни схеми. Йончева заяви още, че в момента прокуратурата и ДАНС разследват.

Оставете коментар