Между 90 и 100 мигранти са неизвестност, след като лодка потъна в Средиземно море в късните часове на вторник. За това съобщават от либийския флот, цитирани от AFP.

10 милиона бежанци от Африка ще залеят Европейския съюз, ако общността не укрепи своите външни граници.Това предупреждение отправи президентът на Чехия Милош Земан в четвъртък вечер в интервю за пражката телевизия Барандов.

Близкоизточната терористична групировка "Ислямска държава" призова поддръжниците си в Албания да организират атентати на предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Немското правителство подновява процедурите по депортирането на отхвърлени бежанци от Афганистан и Пакистан. Това съобщава Die Sueddeutsche Zeitung, позовавайки се на информацията на група активисти.

10 000 евро на човек струва нелегалното преминаване на българо-турската граница, твърдят източници на Нова ТВ. Предполага се, че по тази схема е действал и каналът, заради който бяха задържани трима българи.

Полицията в Словакия е спряла два камиона, в които са превозвани общо 78 мигранти. Това съобщава Дойче Веле, позовавайки се на властите в Братислава.

ООН обвини ЕС в "нечовешко" отношение към мигрантите в Средиземно море. Острата критика е заради подпомагането на либийските власти при залавянето на мигрантите и връщането им в "ужасни", както ги описва организацията, затвори. 

В Държавната агенция за бежанците (ДАБ) не е постъпило нито едно заявление от община, която иска да сключи споразумение за интеграция на чужденци, търсещи закрила. Това е отговорила агенцията на въпрос на "Дневник".

575 мигранти, готвещи се да преминат нелегално в Гърция и България, са били задържани от турските гранични власти. Това съобщава Дирекцията за сигурност в Одрин.

Властите в Италия разследват смъртта на 26 жени от Нигерия, съобщава BBC.  Повечето от убитите са в тийнейджърска възраст. Полицията смята, че момичетата са били подложени на сексуално насилие и убити от каналджии, докато се опитват да пресекат Средиземно море.