ОЛАФ провежда разследване, свързано с работата на убития словашки журналист Ян Куциак. Информацията е официално потвърдена от Европейската комисия.

44-годишният Лъчезар Георгиев от Шумен е бил приведен в ловешкия затвор на 12 април тази година, след като години наред се е укривал от българското правосъдие за изпълнение на влязла в сила присъда.

Властите в американския щат Алабама са екзекутирали 83 - годишен мъж, осъден за убийството на съдия и адвокат в бомбени атаки през 1989 година.
Уолтър Мууди е най - възрастният човек, екзекутиран в САЩ от 1976 година насам, когато Върховният съд на страната върна смъртното наказание.

В прокуратурата не е разпоредена и не се извършва каквато и да е проверка на действията на наблюдаващите прокурори и разследващите органи по досъдебното производство, по което обвиняема е кметът на Район Младост – Столична Община - Десислава Иванчева.

Задържаният полицейски шеф в град Раковски е взел голям подкуп от търговец на цигари без бандерол. От прокуратурата днес дадоха информация за вчерашните арести на полицаи в пловдивско.

С условна присъда от осем месеца се размина футболният хулиган Симеон йорданов, плюл по каската на полицай по време на мач и замерил друг със запалена цигара.

Петима българи са задържани на граничния пункт "Промахон" за нелегален внос в Гърция на акцизни стоки. Масово се проверяват автомобилите, идващи от България, независимо от тяхната регистрация, съобщава БНР. 

37-годишният Димитър Петров, подсъдим за убийството на своя познат от Разград Борислав Бориславов, ще изтърпява доживотна присъда, след като състав на Апелативния съд във Варна при повторно разглеждане на делото увеличи наказанието му от 20 години лишаване от свобода

Страница 1 от 1556