Синът на Миню Стайков е поискал да сътрудничи на обвинението Избрана

Понеделник, 28 Януари 2019 15:56 Написана от  Публикувана в Прокуратура

Издирваният син на бизнесмена Миню Стайков - Стайко е поискал да сътрудничи на прокуратурата. Това стана ясно в понеделник, малко след като медии изненадващо съобщиха, че 29-годишният мъж мистериозно се е появил в "Пирогов". Стайко Стайков твърдял, че е бил отвлечен и пребит,

след което е изоставен край София. Стайко е разпитан от полицейски служители и в момента се проверява версията му за това какво се е случило с него.

Стайков е закаран до "Пирогов" от екип на Спешна помощ, който го е взел от паркинг в "Бояна", съобщи пред Канал 3 говорителката на ЦСМП-София Катя Сунгарска. "Сигналът за Стайко Стайков постъпи от системата 112 в 9,14 ч. Слава Богу е имало линейка наблизо, който се освободила от друг сигнал и за 5-6 минути е била на мястото - става дума за паркинг в Бояна", поясни още Сунгарска. "Подадено ни е, че момчето е с травма на главата след падане и не е в съзнание. Когато екипът е отишъл на място момчето е било в съзнание, но с лека дезориентация. Екипът ни е имал съмнения за комоцио и по най-бързия начин го е транспортирал и хоспитализирал в "Пирогов". Това е всичко, което мога да кажа от страна на Спешна помощ", допълни още говорителката на Спешна помощ.

Адвокатът на Стайко Стайков - Любомир Таков коментира пред бТВ, че тази сутрин е депозирал молба в Специализираната прокуратура за сътрудничество по случая "Стайков" и едва след това е разбрал, че клиентът му се намира в "Пирогов". По думите на Таков близки на Стайков са го открили в района на парк "Витоша" в безпомощно състояние, след като той сам им се е обадил и е поискал помощ.

Стайко Стайков бе обявен официално за издирване с червена бюлетина от Интерпол в началото на октомври. Още след акцията срещу баща му Миню Стайков в началото на септември той беше обявен за издирване с международна заповед за арест по обвинението, че е член на престъпна група за данъчни престъпления, пране на пари и нелегално производство на цигари.
Материалът е препечатан от "Правен свят"

Оставете коментар