Мъж заплаши с убийство жена си в София, задържаха го

Сряда, 07 Ноември 2018 13:03 Написана от  Публикувана в Прокуратура

И. Пепелджийски, на 40 години, е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 НК, за това, че:

 

-На 25.10.2018 г., около 09.00 часа, в гр. София, в апартамент, находящ се в жилищна кооперация в кв. „Борово“, се заканил с убийство на съпругата си – М., като я хванал за гушата, опрял я срещу гардероба и я повдигнал, като по този начин я задушавал, след което й казал: „Бял ден няма да видиш, ако излезеш от тук!“, като това заканване би могло да възбуди у пострадалата основателен страх за осъществяването му. Пепелджийски не е осъждан, има налагано административно наказание „глоба“, за това, че е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотици.

Предвид високата обществена опасност на деянието, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 09.11.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Оставете коментар