Повдигнаха обвинение на протестиращия, който се опита да нахълта в Столична община

Понеделник, 08 Октомври 2018 12:50 Написана от  Публикувана в Прокуратура

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че: На 05.10.2018 г., около 12.15 часа, в гр. София, ул. „Московска“ 33, пред сградата на Столична община, са били извършени непристойни действия,

грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото: извършителят опитал да влезе насилствено в сградата на общината, като крещял и псувал кмета на София – Йорданка Фандъкова, псувал, блъскал и обиждал полицейските служители при СДВР – К, В. и И., като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – блъскал, бутал и разкъсал кордона на полицейските служители.

В хода на разследването е установено, че извършител на описаното по-горе деяние е лицето М. Велинов, на 41 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС днес – на 08.10.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Оставете коментар