9 години затвор получи мъж, опитал се да убие непозната жена в централната част на София

Четвъртък, 13 Септември 2018 16:00 Написана от  Публикувана в Прокуратура

По внесен от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт, Софийски градски съд (СГС) постанови осъдителна присъда от 9 години „лишаване от свобода“ спрямо Хилиямсе Д. по повдигнатото му обвинение за опит за убийство по хулигански подбуди

– престъпление по чл.116, ал.1, т.11, вр. чл.115, вр. чл.18, ал.1 от НК.

Хилиямсе Д. бе предаден на съд, затова че на 14.12.2016 г., около 05:35 часа, в гр.София, до „Телефонната палата“, по хулигански подбуди е извършил опит умишлено да умъртви М.Г., като с нож й нанесъл прободно- порезно нараняване на шията, като от деянието, макар и довършено, не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца общественоопасни последици по независещи от него причини.

Пострадалата М. Г. работела като чистачка в Министерство на финансите и работното й време започвало рано сутрин. На 14.12.2016 г. около 05:25 часа, тя слязла от трамвая на спирката на пл. „Гарибалди“ в гр.София, за да отиде на работа.

На спирката към пострадалата се приближил Хилиямсе Д., когото пострадалата не познавала.

Той се опитал да я заговори, но тя не му обърнала внимание.

Хилиямсе Д. бил употребил алкохол и марихуана и под тяхно въздействие, без да бъде провокиран по какъвто и да е начин, решил безпричинно да умъртви жената.

За да реализира намерението си той я последвал по пътя й към Министерство на финансите и я нападнал в гръб.

С носения от него нож, с приблизителна дължина на острието 10 см, й нанесъл удар в областта на шията и я блъснал на земята, с което й причинил прободно-порезно нараняване.

Жената се изправила за момент, но поради обилната кръвозагуба, отново паднала на земята.

Непосредствено преди да загуби съзнание тя видяла как нападателят й се връща и прави опити да я изправи на крака.

След това той спрял преминаващо такси и помолил водача му за помощ.

Виждайки явните следи от насилие и тежкото състояние на пострадалата, таксиметровият шофьор сигнализирал полицията и Хилиямсе Д. бил задържан до тялото на жертвата му.

В резултат на своевременната медицинска помощ животът на пострадалата бил спасен, въпреки изключително тежкото й състояние в следствие на нанесената травма.Искаме обезопасени пешеходни пътеки в подстъпите до Морската градина и настояваме от години за спиране на движението на автомобили по алеите ѝ! Там има огромна опасност от инциденти с пешеходци или велосипедисти. Същото е положението и по крайбрежната алея „Кап. Георги Георгиев”!

Искаме безопасни условия за пешеходците в условията на продължаващи с месеци ремонти и строежи на градската инфраструктура на Варна.

Искаме законодателни промени в областта, по-високи глоби, налагането и събирането им, искаме спазване на законите!

Оставете коментар