Издирваният за участие в ОПГ за рекет и изнудване брат на депутат напуснал страната съвсем законно

Четвъртък, 13 Септември 2018 12:24 Написана от  Публикувана в Прокуратура

Полицията издирва Илия Стоилов, обвинен за участник в огранизирана престъпна група за рекет и разпространение на наркотици. Стоилов е с изменена мярка за неотклонение "задържане под стража" от 11 септември.

Служителите на съдебна полиция обаче не са го открили, за да го върнат в ареста. Илия Стоилов е брат на депутата от БСП-Русе Георги Стоилов. Той беше арестуван през октомври 2017 г. по време на акция на ГДБОП и жандармерията в Русе, като бяха направени обиски и изземания от заведения и заложни къщи, свързани с Илия Стоилов. Издирването му се превърна в повод за извънредното извикване в Народното събрание на главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър (в оставка) Валентин Радев.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов дори намекна, че депутатът Георги Стоилов може да има връзка с укриването на брат си. "Братът на депутата от БСП иска да се укрие, започваме да си мислим дали депутатът от опозицията не му е съдействал това да се случи", каза Цветанов от трибуната на Народното събрание. Братът на депутата от БСП Георги Стоилов - Илия, е напуснал страната законно. Той е обвинен за участие в престъпна група, занимаваща се с овличания, рекет и изнудване. Това се разбра от думите на главния прокурор.

Радев и Цацаров обясниха, че братът на депутата от левицата е напуснал страната законно. Те представиха хронология на акцията по разбиването и задържането на престъпната група, както и съдебните заседание по мерките за неотклонение на участниците в престъпното сдружение.

Оставете коментар