61 - годишен таксиметров шофьор опита да извърши телефонна измама в София

Четвъртък, 12 Юли 2018 12:48 Написана от  Публикувана в Прокуратура

61-годишният В. Кръстев, таксиметров шофьор, е привлечен като обвиняем за опит да извърши телефонна измама за 4500 лева. Това съобщиха от прокуратурата.

 

На 10.07.2018 г., около 16.00 часа, в гр. София, ж.к. «Люлин», с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудил и поддържал у Т. заблуждение – като му се представил по телефона за «служител на НСБОП» и му обяснил, че «в момента се провежда акция по задържането на лица, занимаващи се с телефонни измами и за да се осъществи това е необходима парична сума в размер на 4 500 лв.». Кръстев разяснил на Т., че следва да постави тази сума в плик, след което да я хвърли през тераста на жилището си. Т. подготвил исканата сума, но по невнимание спуснал през прозореца не нея, а полиетиленов плик с кутии цигари. Непоредствено след това, Т. забелязал как към опаковката се насочва лице на неговата възраст (за когото впоследствие е установено, че е обв. Кръстев), което не отговаряло на предварително даденото му описание, поради което се усъмнил, че става въпрос за измама и незабавно сигнализирал полицията. Малко по-късно Кръстев бил задържан, а по случая е образувано досъдебно производство.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 13.07.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Оставете коментар