В Плевен съдят рецидивист, набирал непълнолетни момичета за проститутки

Вторник, 12 Юни 2018 13:40 Написана от  Публикувана в Прокуратура

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу рецидивист, набирал непълнолетни момичета с цел проституция. Обвинението срещу С.Б. е за това, че през април и май 2016 г. в гр.Плевен при условията на опасен рецидив набирал отделни лица

– две ненавършили 18 години момичета /на 16 и на 15 години/, с цел да бъдат използвани за развратни действия. Престъпление по чл.159, вр. чл.29 от НК. За което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 5 до 15 години и „глоба” от 20 000 лева до 100 000 лева, като съдът може да постанови конфискация на част или цялото имущество на дееца.

 

Двете момичета били с възпитателна мярка „Настаняване във възпитателно училище - интернат“, но в интерната не спазвали установения ред, бягали и не се завръщали след ваканция.

Така през април 2016 г., едното момиче не се прибрало в интерната след ваканцията. Докато обикаляла на различни места се запознала със обвиняемия, който й предложил да живее при него и да проституира. Тя се съгласила обвиняемият да я карал с лек автомобил в околностите на града на различни места около главен път Плевен-Русе и на адреси, а тя му давала получените пари. Това продължило докато в края на месеца момичето било установено от полицейски служители на главен път Плевен-Русе, където проституирала.

През май 2016 г. другото момиче, след като избягало от интерната, също се запознало обвиняемият, който й предложил да живее при него и да проституира. По същият начин я карал с автомобил на различни места около главен път Плевен-Русе и на адреси, и вземал получените пари, докато момичето било установена от полицейски служители.

В момента обвиняемият е в Затвора-Плевен, където изтърпява наказание една година лишаване от свобода, наложено му с присъда по друго дело.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Оставете коментар