Седем роми от Ихтиман на съд за нападение срещу полицейски служители

Вторник, 15 Май 2018 10:34 Написана от  Публикувана в Прокуратура

Районна прокуратура – Елин Пелин е внесла в Районен съд – Ихтиман обвинителен акт срещу М.Д., В.Р., А.Ф., В.Д., И.К., Р.Д., Р.Ш., привлечени към наказателна отговорност за неподчинение и проявено агресивно поведение спрямо полицейски служители.

 

Около 17.30 ч. на 06.02.2018 г. обвиняемият М.Д., без да притежава шофьорска книжка, управлявал лек автомобил „Мерцедес“ по улиците на гр. Ихтиман. Освен това бил под влияние на употребен по-рано алкохол.

На кръстовището на улиците „Пчелин“ и „Дунав“ той не спрял на подадения му от полицейски служители светлинен и звуков сигнал, както и такъв със стоп-палка, и се опитал да избяга. С висока скорост той блъснал служебен полицейски автомобил, след което оказал яростна съпротива при задържането му. Обвиняемият нанесъл удар с юмрук в областта на лицето на младши инспектор в група „Охранителна полиция“ при РУ – гр. Ихтиман. В резултат на това на пострадалия били причинени оток и кръвонасядане на горната устна.

Сред обвиняемите по делото е и В.Р. (на 41 години), който по време на инцидента в района на кръстовището употребил сила, като бутал и дърпал служителите на реда. Освен това той нанесъл удар с лакът в областта на лицето на един от автоконтрольорите, с което му причинил лека телесна повреда. С действията си целял да попречи на полицаите да задържат М.Д.

На подсъдимата скамейка за агресивно поведение спрямо служителите на реда застават и пет жени - обвиняемите А.Ф. (на 34 години), В.Д. (на 22 години), И.К. (на 44 години), Р.Д. (на 40 години) и Р.Ш. (на 49 години). С действията си те целели да принудят полицейските служители да пропуснат служебните им задължения – да не задържат лице, за което имало данни, че е извършило престъпление.

Предстои делото да продължи в съда.

Оставете коментар