Варненската полиция задържа четирима мъже с нарязан тютюн за близо 48 000 лева

Сряда, 14 Февруари 2018 15:04 Написана от  Публикувана в Прокуратура

При специализирана полицейска операция по линия на противодействие на търговията с акцизни стоки във Варна са задържани четирима мъже. Около 15:00 часа вчера, на паркинг между два търговски обекта, намиращ се на ул. "Вяра", в момент на претоварване на кашони,

оформени като куриерски пратки, са задържани: С.М. (21 г.), С.М. (20 г.), Й.Й. (43 г.) и П.Г. (31 г.). двама от мъжете са от с. Абланица, а другите двама са от Варна, като четиримата са добре известени на органите на реда.
При последвалите процесуално – следствените действия са претърсени: два автомобила, установени на паркинка; частен дом, обитаван от двамата мъже на 20 г.; офис, както и помещение, намиращo се на ул. "Христо Самсаров". Намерени са и иззети общо около 250 кг нарязан тютюн, чиято приблизителна стойност е 48 000 лв. в склада е намерена електронна везна, пакети, чували, пластмасови буркани за разфасоване.
По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране и доказване на престъплението продължава под ръководството на Районна прокуратура – Варна. Четиримата мъже са задържани за срок до 24 часа.

Оставете коментар