11 - годишно момиче роди след изнасилване от доведения си брат

Четвъртък, 11 Януари 2018 14:37 Написана от  Публикувана в Прокуратура

Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Радко Б. (на 22 години), изнасилил 11 - годишната си доведена сестра.

 

През 2015 г. Радко Б. живеел с родителите си в къща гр. Лом, при скромни социално-битови условия. Семейството имало няколко деца, сред които и единадесетгодишната Р.В., която била доведена сестра на обвиняемия, с друг биологичен баща.

През април 2015 г. Радко Б. отишъл с каруца в покрайнините на града, за да коси трева. Взел и сестра си Р.В., за да го придружава.

Когато пристигнали в гробищния парк на кв. Момин брод Радко Б. посегнал сексуално на Р.В. Съборил я в каруцата и насилствено осъществил с момичето полов акт, въпреки нейното несъгласие и съпротива. Той я заплашил да не казва за случилото се, в противен случай щял да продължи и за в бъдеще да я насилва. Р.В. се уплашила от физически превъзхождащия я младеж и не била в състояние да преодолее и отблъсне агресивните му действия. Момичето затаило случилото се от страх и поради своята житейска и емоционална незрялост. Така случаят останал в тайна до края на м. септември 2015 г., когато майката на Р.В. забелязала промени в тялото на дъщеря си. При посещението на лекар било установено, че момичето е в напреднала бременност.

Радко Б. е бил привлечен като обвиняем за изнасилване на малолетно момиче.

През януари 2016 г. пострадалата родила дете. Извършената на досъдебното производство съдебно-медицинската експертиза по метода на ДНК профилиране категорично е установила, че обвиняемият е биологичен баща на новороденото.

Предстои насрочване на съдебно заседание по делото срещу Радко Б., който е осъждан за престъпления срещу собствеността и изтърпявал ефективни присъди за тях в Затвора в гр. Враца.

Последно променена в Четвъртък, 11 Януари 2018 14:40

Оставете коментар